Evelin Bürger & Johannes Fiebig - De Crowley Tarot / de weg de

Schrijver:
Titel: De Crowley Tarot / de weg der verandering : beleving en interpretatie van de symboliek van het Crowley Tarotspel
ISBN: 9789063783747
Taal: Nederlands
Uitgever: Schors
Bijzonderheden: 1997, paperback
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 4,10 (binnen Nederland)
Meer info:
De Crowley-tarotkaarten', samengesteld en ontworpen door Aleister Crowley en Lady Frieda Harris, behoren - samen met de tarotkaarten van Arthur Edward Waite en Pamela Colman Smith tot de meest bekende en gebruikte tarotkaarten ter wereld. In dit boek wordt de symboliek van de afbeeldingen van de 'Crowley-tarotkaarten' nauwkeurig onder de loep genomen en komen de auteurs tot een aantal ontdekkingen met betrekking tot de achtergrond van dit mysterieuze tarotspel, die tot op heden niet of nauwelijks bekend waren. Zo ontdekten zij dat de alombekende ondertitels (namen) van de kaarten niet overeenkomen met de betekenis die Aleister Crowley voor ogen stond toe hij het spel ontwierp. Deze ondertitels waren namelijk al veel eerder (in 1912) door Crowley - toen hij nog lid was van de Loge van de Golden Dawn geopenbaard en als richtlijn voor tarotduiding in algemene zin bedoeld. Toen zijn tarotspel in 1943 verscheen had Crowley reeds lang gebroken met het 'oude systeem' van de Golden Dawn. Uit nostalgische, maar ook ironische overwegingen heeft hij de 'basis-ondertitels' aan dit Nieuwe Spel gegeven. Het 'Crowley-tarotspel' is hiermee één van de eerste tarotspelen waarop duidingsbegrippen worden afgebeeld. Tot op heden heeft men deze duidingsbegrippen als vanzelfsprekend beschouwd, zonder daarbij in detail naar de afbeeldingen op de kaarten te kijken. De auteurs zijn er in geslaagd het 'Crowley-tarotspel' te voorzien van een niet alleen bredere, maar vooral ook inzichtelijker interpretatie. Met behulp van (o.a.) belangrijke aantekeningen bij het werk van Aleister Crowley en de psychologische achtergronden van zijn magie zijn zij tot een fascinerend en veelzijdig beeld van de symboliek van de 'Crowley-tarotkaarten' gekomen. De Weg der Verandering kan dan ook als een nieuwe, unieke inwijding in de symboliek van de 'Crowley-tarotkaarten' worden beschouwd; door de vele nieuwe inzichten is het niet alleen voor de beginner, maar ook voor de gevorderde 'tarottist' van grote betekenis.

Op de cover staat 'met Crowley-tarotspel' Deze is echter niet inbegrepen.
Verder lezen

Boekotheek uit Almere

particulier

Logo Boekotheek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekotheek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekotheek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekotheek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekotheek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekotheek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.