Irma Joubert - Het meisje uit de trein de aangrijpende geschied

Schrijver:
Titel: Het meisje uit de trein de aangrijpende geschiedenis van een oorlogsweesje uit Polen dat op zoek gaat naar een nieuw thuis.
ISBN: 9789023993629
Taal: Nederlands
Uitgever: Mozaiek
Bijzonderheden: Goed, Paperback, 468p
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Polen, 1944. Op een donkere nacht loopt ergens in een bos een broodmager meisje. De jonge verzetsstrijder Jakob Kowalsky, op weg naar huis na een geheime missie, vindt haar en neemt haar mee.Bij het arme boerengezin komt Gretl tot rust en raken haar afschuwelijke herinneringen op de achtergrond. Na de oorlog kunnen Jakobs ouders echter niet meer voor haar zorgen. Als door een wonder krijgt Gretl de kans om mee te doen met een adoptieprogramma voor gezinnen in Zuid-Afrika. Daar vindt ze een thuis en is ze gelukkig in de warme Afrikaanse zon. Maar 's nachts, in het koude donker, zijn er de nachtmerries...Wanneer Jakob naar Afrika komt en haar opzoekt, wordt Gretl opnieuw met het droevige geheim van haar verleden geconfronteerd.Irma Joubert was 35 jaar lang docent geschiedenis. Deze ervaring komt haar goed van pas bij het schrijven van haar historische romans. 'Het meisje uit de trein' is haar eerste boek dat in Nederland verschijnt.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Irma Joubert - Het meisje uit de trein de aangrijpende geschiedenis van een oorlogsweesje uit Polen dat op zoek gaat naar een nieuw thuis.