Abdolah, Kader - Rode wijn en andere verhalen

Schrijver:
Titel: Rode wijn en andere verhalen
ISBN: 9789044511697
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus
Bijzonderheden: 2008, 248 pp paperback (lichte vouw voorkaft, naam voorin, verder goed!) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Kader Abdolah - Rode wijn en andere verhalen
(De Geus)
ISBN 9789044511697
uitgave uit 2008
248 pp paperback
(lichte vouw voorkaft, naam voorin, verder goed!)
Staat van het boek: 7.5

In Rode wijn zijn de verhalen uit De adelaars en De meisjes en de partizanen gebundeld. De verhalen geven een indringend beeld van wat het betekent om politiek vluchteling te zijn in een land met een andere cultuur. De gevoelens van de vluchteling krijgen vorm in prachtig proza, dat een brug slaat tussen heden, verleden en toekomst. Door deze verhalen verwierf Abdolah direct een plaats in de Nederlandse literatuur. De adelaars werd bekroond met het Gouden Ezelsoor voor het best verkochte debuut van 1993. Voor De meisjes en de partizanen werd Abdolah het Charlotte Köhler-stipendium toegekend.Recensie(s)Herdruk van de debuutbundel 'De Adelaars', nu gebundeld met de andere verhalenbundel 'De meisjes en de partizanen' van de Iraans/Nederlandse schrijver [1954]. Abdolah schreef romans, columns en verhalen, zoals 'Spijkerschrift' en 'Het huis van de moskee', en was recent in het nieuws met zijn vertaling van de Koran. De verhalen in deze bundel gaan over de ervaringen van net in Nederland gearriveerde asielzoekers. Ze worden verscheurd door heimwee en herinneringen en dragen stuk voor stuk trauma's met zich mee. In dit vroege werk beschrijft Abdolah, die zelf in 1988 als vluchteling aankwam, zijn eerste ervaringen met Nederland en het leven in asielzoekerscentra. De verhalen gaan over de misstanden en de bureaucratie in het vluchtelingenwerk en het verloren leven in Iran (het zoeken naar een graf voor zijn vermoorde broer, de dood van zijn vader of de vermissing van zijn zus). Indrukwekkende, persoonlijke en intieme verhalen die de lezer raken en ontroeren. Ze geven een stem aan de vluchteling en een milde maar kritische blik op Nederland. Geschreven in een eenvoudige stijl en geschikt voor een groot (multicultureel) publiek. Vrij kleine druk.

Prijs €4,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Abdolah, Kader - Rode wijn en andere verhalen Abdolah, Kader - Rode wijn en andere verhalen Abdolah, Kader - Rode wijn en andere verhalen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.