Schulten, C.M. - En verpletterd wordt het juk. Verzet in Nederl

Schrijver:
Titel: En verpletterd wordt het juk. Verzet in Nederland 1940-1945.
Taal: Nederlands
Uitgever: SDU, Den Haag / Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 1995, 319 blz. Met foto's en een index.
Prijs: € 18,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De historicus C.M. Schulten, directeur van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, laat de ontwikkeling zien van het Nederlandse verzet tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Hij begint met een beschrijving van de overval en bezetting in 1940, en geeft vervolgens aan hoe, eerst aarzelend, daarna op steeds professioneler basis, het verzet tegen de Duitse doelstellingen gestalte kreeg. Uiteindelijk bereikte het verzet in het laatste oorlogsjaar, 1944-1945, zijn volle ontplooiing, onder meer in de vorm van hulp aan onderduikers, sabotage- en spionagegroepen en de illegale pers. Het boek laat zich lezen als een goed geschreven chronologisch relaas, maar ook als een eerbetoon aan hen die hun leven waagden voor de vrijheid. Het is vakkundig geïllustreerd en bevat een chronologie en een selectieve bibliografie van het verzet, van de hand van Martijn van Hennik.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.