Bosma, Koos - Schuilstad. Bescherming van de bevolking tegen lu

Schrijver:
Titel: Schuilstad. Bescherming van de bevolking tegen luchtaanvallen.
Taal: Nederlands
Uitgever: SUN, Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2006, 464 blz. Met foto's, tekeningen, kaarten en een index. Pakketpost.
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De titel van het boek refereert aan de verscholen stad die in de loop van de Tweede Wereldoorlog in veel Europese steden ontstond: de echte stad bovengronds, de schuilstad ondergronds, om de almaar heviger wordende bombardementen het hoofd te kunnen bieden. De auteur, hoogleraar architectuurgeschiedenis, geeft een zeer gedetailleerd overzicht van allerlei vormen van maatregelen om de bevolking te beschermen tegen luchtaanvallen in Engeland, Duitsland en Nederland voor, maar vooral ook in de Tweede Wereldoorlog. Veel aandacht wordt besteed aan de Duitse bunkers en schuilkelders in Den Haag. Een klein deel van het boek gaat over de Koude Oorlog, toen deze maatregelen uit WO II min of meer ongewijzigd werden voortgezet, en zelfs de tijd na 1989 komt aan bod, na de val van De Muur. Zeer uitgebreide en fascinerende studie van een onderwerp waarover nog beperkt is gepubliceerd. Met zeer veel zwart-witfoto's, kaarten en plattegronden. Tot slot een notenapparaat en registers.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bosma, Koos - Schuilstad. Bescherming van de bevolking tegen luchtaanvallen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.