Wilstra Willem - Garnalenvissers van Wad en Gat

Schrijver:
Titel: Garnalenvissers van Wad en Gat
Taal: Nederlands
Uitgever: Willem Wilstra
Bijzonderheden: 2018, Gebonden SPLINTERNIEUW. Gratis verzending Bin,Ned.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 29,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Willem Wilstra werkte onder andere als toezichthouder op het Wad. “Ik heb bijna elke meter gelopen en bevaren.” Hij was bemanningslid, stuurman en kapitein op de beroepsvaart en op de reddingsboten van Oostmahorn en Lauwersoog. Hij had altijd zijn camera bij zich. In november verscheen ‘Garnalenvissers van Wad en Gat’.

“Het is mijn vierde en misschien mijn laatste boek, zelf samengesteld en opgemaakt”, zegt de Drachtster trots. Wilstra woonde met zijn gezin in Oostmahorn, een kleine haven aan de Waddenkust. In die tijd is hij bevriend geraakt met de vissersfamilies rond Zoutkamp, Paesens en Moddergat en Wierum. In het boek staan ruim 50 historische foto’s uit Dokkumer Nieuwe Zijlen. Ze dateren van voor de afsluiting van de Lauwerszee in 1969, toen daar nog een garnalenafslag was en de vissers daar hun thuishaven hadden.

Ook reisde hij langs de Friese en Groningse kust. Zo kon hij ook in de moderne tijd alle aspecten van de garnalenvisserij vastleggen. Het is vooral een kijkboek geworden, met bij de foto’s korte bijschriften. “Dit was mijn leven”, zegt Wilstra op de vraag waarom hij het boek maakte. “Ik vaar dan wel niet meer mee, maar het Wad gaat me aan het hart.” Het boek bevat voorwoorden van Barbara Holierhoek, voorzitter Visserijvereniging Ons Belang en Johan Nooitgedagt, voorzitter Nederlandse Vissersbond. Nooitgedagt: “Het is een bijzonder mooi boek, omdat Willem Wilstra met zijn foto’s oog heeft voor details en kenmerken van onze trots: de garnalenvisserij.
Verder lezen

Boekhandel Greet uit Wirdum

Logo Boekhandel Greet

BOEK-STRIP EN HOBBYHANDEL GREET, STATIONSTRAAT 17 APPINGEDAM. Tel. 06-10757298. VOOR HOBBYARTIKELEN, BREIWOL, KATOEN EN FOURNITUREN, KIJK OP WWW.HOBBYBENODIGDHEDEN.NL

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wilstra Willem - Garnalenvissers  van Wad en Gat

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Greet

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Greet
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Greet een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Greet vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhandel Greet kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.