Hoen, Pieter 't - Het beleg van Alkmaar, of de heldin, toneelsp

Schrijver:
Titel: Het beleg van Alkmaar, of de heldin, toneelspel
Taal: Nederlands
Uitgever: Utrecht/Amsterdam, G.T. van Paddenburg en zoon/ M.Schalekamp, 1790
Bijzonderheden: Separaat. Verwijderd uit een exemplaar van Vaderlansche schouwburg, bevattende oorspronkelijke toneelstukken. Niet uit roofzucht, maar zo is de tekst makkelijker in de hand te houden bij repetities. In latere stevige papieren omslag.
Prijs: € 25,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Op de Franse titelpagina een ovaal stempel van A. van Lier, theater-directeur Amsterdam. Zelfde stempel op de laatste bladzijde. Etiketjes met doorgestreepte bibliotheekaanduidingen op Franse titelpagina en omslag.

Dit exemplaar bevat geen illustraties

Inhoud:
Historisch toneelstuk in 3 bedrijven over de laatste dag van het beleg van Alkmaar dat duurde van 21 augustus tot 8 oktober 1573. Het is stuk is bedoeld als aanmoediging van de patriotten in het hele land om stug vol te houden. Na de contrarevolutie van 1787 hadden veel patriotten de moed laten zakken. Hun voorouders hebben in de Tachtigjarige oorlog het goede voorbeeld gegeven. Het toneel verbeeldt een ouderwets gemeubileerde kamer. Regelmatig komen boden het toneel op om te vertellen wat er bij de stadsmuur gebeurt. Ondanks de schijnbaar hopeloze situatie worden de burgers van Alkmaar na lang volhouden gered en trekken de belegeraars weg. Centraal in dit stuk staat mevrouw Burgerhart. Zij is de heldin van het stuk en is bereid alles te offeren voor het vaderland.

Bibliotheek:
De Vaderlandsche schouwburg is compleet in 3 delen aanwezig in 4 grote Nederlandse bibliotheken. In 4 bibliotheken heeft men deel 1 (waarin dit toneelstuk) en 1 bibliotheek bezit Het beleg van Alkmaar als separaat. In 1795 verscheen een tweede druk van dit werk bij dezelfde uitgevers.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hoen, Pieter 't - Het beleg van Alkmaar, of de heldin, toneelspel Hoen, Pieter 't - Het beleg van Alkmaar, of de heldin, toneelspel

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.