Jan Nomsz - Athalia, De Cid, Amelia en Soliman

Schrijver:
Titel: Athalia, De Cid, Amelia en Soliman
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, David Klippink, 1771
Bijzonderheden: Convoluut: 3 Uit het Frans vertaalde treurspelen en 1 blijspel van Jan Nomsz met extra gedichten en illustraties. In oorspronkelijk halfleren bandje met sierpapier op de platten en rug met ribben. Platten wat geschaafd en rug bovenin iets beschadigd.
Prijs: € 75,00
Verzendkosten: € 7,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Op de rug staat Jan Nomsz tooneel poezy III. Boekje heeft kennelijk deel uitgemaakt van een verzameling die is aangelegd door een fan.

Illustraties:
Alle stukken hebben een gegraveerd vignet op de titelpagina. Los bijgevoegd tussen voorwerk en tekst van De Cid is een kort afgesneden tweede blaadje met de titelpagina en 2 bladzijden van het voorbericht met daarin geplakt een anonieme illustratie bij het 4de bedrijf, 6de toneel, uitgegeven bij A.Fokke Simonsz.
Los bijgevoegd tegenover de titelpagina van Amelia:: een illustratie bij het 5de bedrijf, 3de toneel, gegeraveerd door J(an) E(vert) Grave en uitgegeven bij A.Fokke Simonsz.

Inhoud:
3 Treurspelen en 1 blijspel in chronologische volgorde. De treurspelen Athalia, De Cid en Amelia zijn verschenen in 1771. Het blijspel Soliman de tweede of de drie sultanes is van 1775.
Het convoluut bevat extra bijbehorende gedichten. Meegebonden een libretto van de reien in de Athalia. Verder los bijgevoegd een afdruk van het gedicht Aan den Heer Andries Snoek, wegens het spelen der rol van den Cid in het treurspel van dien naam (6 pp klein 8º) door A.L. Barbaz, gedateerd 1803.
Los ingevoegd bij het blijspel Soliman de Tweede: een blaadje waarin Nomsz dit toneelstuk opdraagt aan Utile et Amusant. Het is gedateerd Amsterdam 25 Maart 1786 (1 + 1 blanco pp). Meegebonden is een gedicht van Nomsz Aan de uitmuntende actrice mejuffrouw Elizabeth Pilotti ter gelegenheid van het spelen van de rol van Roxelane in het blyspel Soliman de tweede. Den eersten November 1774 (4 pp)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan Nomsz - Athalia, De Cid, Amelia en Soliman Jan Nomsz - Athalia, De Cid, Amelia en Soliman Jan Nomsz - Athalia, De Cid, Amelia en Soliman

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.