Lescailje, Kataryne - Herodes en Mariamne

Schrijver:
Titel: Herodes en Mariamne
Taal: Nederlands
Uitgever: t'Amsterdam, By Izaak Buim, Boekverkoper, op den hoek van den Voorburgwal en Stilsteeg, 1757
Bijzonderheden: 80 pagina's. Ingenaaid. Met omslag van gemarmerd sierpapier. Met latere versteviging van de rug. Enkele bladzijden zijn wat vuil. De andere zijn tamelijk fris. Op titelpagina met inkt: 3180
Prijs: € 35,00
Verzendkosten: € 4,35 (binnen Nederland)
Meer info:
Inhoud:
Dit tekstboekje begint met een titelpagina met een gegraveerd vignet. Dan volgt een copye van de privilegie van 1742, waarin de Staten van Holland en West-Friesland de in 1728 aan de regenten van het Wees- en Oudemannenhuis voor 15 jaar gegeven toestemming dit toneelstuk te drukken nog eens voor 15 jaar hebben verlengd. De regenten hebben op 1 april 1757 de druk gegund aan Izaak Duim. Dan volgt een drempeldicht op het treurspel door arts en dichter Ludolf Smids. Hij is de auteur van de bekende Schatkamer der Nederlandsche Oudheden.

Bibliotheek:
Deze derde druk van dit vertaalde treurspel bevinden zich 5 exemplaren in de grote Nederlandse bibliotheken. De oudste uitgave in het Frans die in Nederlandse bibliotheken wordt bewaard, is een vermoedelijk Amsterdamse druk uit 1676. De eerste druk van Lescailjes vertaling is van 1685 en de tweede van 1730.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lescailje, Kataryne - Herodes en Mariamne Lescailje, Kataryne - Herodes en Mariamne

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.