Haverkorn, den jongen, Willem - Aleid van Poelgeest

Schrijver:
Titel: Aleid van Poelgeest
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, J.Helders en A.Mars, 1785
Bijzonderheden: tweede druk, 96 pagina's. Gebonden in een omslag van sierpapier. Redelijk fris exemplaar.
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Inhoud:
Het treurspel is geschreven in alexandrijnen. In een voorbericht van 4 bladzijden noemt de dichter de 3 zaken die hij op het oog heeft gehad bij het schrijven van dit treurspel. Een van de 3 is: het publiek de geschiedenis van ons vaderland in het geheugen te brengen. In dit treurspel draait alles om Aleid van Poelgeest, de bijzit van Albrecht, hertog van Beieren, graaf van Holland en Zeeland en heer van Friesland. Zij speelde een belangrijke rol in de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Zij is vermoord in Den Haag op 22 september 1392 en was 22 jaar oud.
Verder bevat deze uitgave een door Gecommitteerde tot de zaken van de Amsterdamse schouwburg A.van Rijneveld getekende verklaring van echtheid, een lijst van persoonaadjen en twee bladzijden aantekeningen en ophelderingen. Waarschijnlijk wil de treurspeldichter de schouwburgbezoekers waarschuwen voor twist, tweedracht en bedorven zeden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Haverkorn, den jongen, Willem - Aleid van Poelgeest Haverkorn, den jongen, Willem - Aleid van Poelgeest

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.