Umar - Perzische yogatraining / druk 1

Schrijver:
Titel: Perzische yogatraining / druk 1
ISBN: 9789063780081
Taal: Nederlands
Uitgever: Schors bv, Uitgeverij
Bijzonderheden: Redelijk / izgst. 1972, paperback. Gebonden hardcover uitgave in zgan staat. Groen linnen band met zilverkl.letters op rug. Aan snede onderzijde is wat gekrast met kleurpotlood. Izgst.
Prijs: € 29,95
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
'Perzische Yogatraining' is een duidelijk handboek voor bewustzijnsverruiming, gebaseerd op de overtuiging, dat de adem de basis is van alle leven. Via zeer gedifferentieerde technieken stelt het de mens in staat vanuit de kosmische energie de vier niveaus, waarop hij werken kan - het lichamelijke, mentale, geestelijke en emotionele - te activeren, op te laden. Doel van deze technieken is 'een natuurlijk ritme te scheppen, waardoor men een kanaal wordt waardoor de bovenaardse krachten stromen en men een 'eenwording met de scheppende levenskracht bereikt'.

De door Ibn Umar aanbevolen oefeningen doen aan de ene kant sterk denken aan de methodieken der Tibetaanse en Indiase (Hatha) Yoga, terwijl zij aan de andere kant grote gelijkenis vertonen met de technieken der Mazdaznan-School en die der Autogene Training, zoals deze door Dr. 0. Hanisch, Prof. Schultz, Dr. Schmitt e.a. zijn ontwikkeld, hetgeen logisch is, daar in al deze systemen de beheersing van de adem centraal staat. Een gedachte die in steeds sterkere mate dc hedendaagse geneeskunde en psychotherapie beheerst en eveneens wordt toegepast in de klinieken die zich richten op de behandeling van chronische alcoholici en aan drugs verslaafden.
Toon minder
Recensie(s)
Deze ongewijzigde herdruk van dit in 1972 verschenen boekje, bevat klassieke spirituele oefeningen van de uit Perzie afkomstige Drusen, ook wel Sufi's genoemd. Het gaat hier om ademtechnieken, die zeer gedisciplineerd uitgevoerd moeten worden, wil men een hoger geestelijk niveau bereiken. Daarbij wordt gewezen op mogelijke gevaren voor de leerling, zoals het misbruiken van verkregen krachten enz. Bij een dergelijke training is deskundige leiding noodzaak, het is niet alleen uit een boekje te leren. Bovendien is het niet slechts een kwestie van techniek, maar vooral van geestelijke groei. Verschillende klassieke oefeningen zijn voor een Westers mens niet te volbrengen. Voor zeer geinteresseerden belangwekkend om kennis van te nemen maar niet om toe te passen.

(NBD|Biblion recensie, M.S. in 't Anker-de Jong)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen, Nederlands

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.