Kuijper, Adriaan - Anno

Schrijver:
Titel: Anno
ISBN: 9789400407350
Taal: Nederlands
Uitgever: Thomas Rap
Bijzonderheden: Nieuwstaat! Paperback, 2018, 258pp.
Prijs: € 5,25 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Vanuit een tehuis in Florence vertelt Anno Jonkers, drieënnegentig jaar oud, over zijn leven: een jeugd in grote armoede in Noord-Holland, het seminarie in Leuven, zijn studie kerkelijk recht in Rome. Een avontuurlijk leven, zeker als hij de kerk de rug toekeert om te eindigen als welgestelde advocaat van de onderwereld in het naoorlogse Milaan. Maar belangijker is het verhaal van de grote en allesbepalende liefde die hij veronachtzaamd heeft. Zijn onstilbare honger naar succes verwijdert hem meer en meer van alles wat hem lief is. Anno is een ongenaakbare man die ondanks al zijn talenten maar nauwelijks vat lijkt te hebben op de loop der dingen. Maar hoe dichter de vertelling zijn huidige leven nadert, hoe meer hij beseft hoe kwetsbaar hij is. "Mijn leven is als zand in mijn hand, hoe harder ik knijp, hoe meer het weglekt.'

Anno is een even overdonderende als beklemmende roman, die de lezer meesleurt naar het onvermijdelijke einde.

Recensie
De hoofdpersoon Anno brengt zijn jeugd door in armoede in het vooroorlogse Schagen. Zijn leven eindigt als een bemiddeld man in Italië. Zijn moeder komt te overlijden wanneer hij tien jaar is en zijn vader voedt hem en zijn broers op. Anno kan zeer goed leren en gaat naar het seminarie in Leuven en studeert daarna verder in het Vaticaan in Rome om priester te worden. Wanneer hij zijn grote liefde Eva ontmoet, neemt zijn leven een scherpe wending en breekt hij met de kerk. Samen proberen ze de kost te verdienen in een klein plaatsje in Italië. Wanneer hij een gewiekste zakenman ontmoet, gaat hij als advocaat voor hem werken en komt terecht in een wereld van corruptie, geld en macht. Hij raakt hierdoor steeds verder verwijderd van zijn geliefde en van zichzelf. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van de stervende Anno. Hierdoor wordt de lezer direct meegenomen in zijn turbulente levensverhaal. Het is met vaart geschreven, in een heldere stijl. Debuutroman van de auteur. Geschikt voor een breed lezerspubliek.

J.J. Wolrich
Verder lezen

Feestboek uit Maastricht

particulier

Logo Feestboek

Feestboek wil mooie boeken een tweede leven geven. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Het is mogelijk om uw aankoop als cadeau te verzenden. Bij bestelling van meerdere boeken ontvangt u korting.
Literatuur * Romans * Thrillers * Biografieën * Kunst * Muziek * Psychologie * Filosofie * Geschiedenis * WOII * Religie * Heemkunde * Hobbyboeken * Schaken en meer!

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kuijper, Adriaan - Anno

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Feestboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Feestboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Feestboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Feestboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Feestboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.