Brugman, Pieter - Naar de Oost. Oorlogsvrijwilligers naar Neder

Schrijver:
Titel: Naar de Oost. Oorlogsvrijwilligers naar Nederlands-Indië 1945-1948. Gedenkboek veteranen van de 1-9 R.I. genaamd Veluwe Bataljon De Haantjes.
ISBN: 9789029716291
Taal: Nederlands
Uitgever: Voorhoeve, Kampen
Bijzonderheden: 2000, 216pp, Gebonden. (naam op inhoud pagina doorgestreept.)
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Pieter Brugman (1925) uit Kampen meldde zich in 1945 als vrijwilliger om tegen Japan te strijden. Hij werd ingedeeld bij het Veluwe-bataljon 'De Haantjes' (met recruten van de Veluwe) en in oktober 1945 naar Indië uitgezonden, waar hij zou worden ingezet tegen het Indonesische onafhankelijkheidsstreven (Japan had in augustus 1945 gecapituleerd). Na een wachttijd op Malakka werd hij gelegerd bij Djakarta (maart-november 1946) en Padang (Midden-Sumatra), tot de terugkeer naar Nederland in april 1948. Brugman hield een dagboek bij dat in licht bewerkte vorm nu wordt uitgegeven: een feitelijk verslag van het dagelijks soldatenleven in zijn bataljon dat met zware guerrillaweerstand had te maken en waarvan 26 man sneuvelden.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.