DERMOÛT, MARIA (1888 - 1962) - Nog pas gisteren

Schrijver:
Titel: Nog pas gisteren
Taal: Nederlands
Uitgever: E.M. Querido's Uitgeverij NV, Amsterdam. 1951. Eerste druk. Gebonden (harde band). Bruin linnen band met vergulde titelopdruk op rug. Met vergulde vignetopdruk op voorplat. Met grijze bovensnede. 137 pp. 13½ x 21 x 1½ cm. 240 gr.
Bijzonderheden: Zonder stofomslag. Net exemplaar. In prima staat.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
DERMOÛT, MARIA (1888 - 1962)
Nog pas gisteren
E.M. Querido's Uitgeverij NV, Amsterdam. 1951. Eerste druk. Gebonden (harde band). Bruin linnen band met vergulde titelopdruk op rug. Met vergulde vignetopdruk op voorplat. Met grijze bovensnede. 137 pp. 13½ x 21 x 1½ cm. 240 gr.
Had Maria Dermoût dus incidentele schetsen op haar naam staan, veel werk dat zij, reeds ver voor de oorlog, was begonnen te schrijven, was in portefeuille gebleven. In 1949 benaderde zij de auteur Johan van der Woude met een stapel manuscripten, en die was zo onder de indruk dat hij de korte roman Nog pas gisteren uitkoos, die in 1951 bij uitgeverij Querido gepubliceerd werd. Zij was toen 63 jaar oud. Het boek beleefde herdruk op herdruk, laatstelijk in de Salamanderreeks, en werd ook in Duitsland, Amerika en Engeland uitgebracht.Nog pas gisteren, geschreven in 1943 en in 1945—46 omgewerkt, is de fictieve herinnering aan een meisjesjeugd (het "gisteren" ) ergens op Midden-Java, met tropenverhalen en jeugdbelevenissen, maar ook met moord, zelfmoord en mishandeling.Maria Dermoût is een van de bijzonderste schrijfsters die Nederland rijk is. Zij onderscheidt zich op verschillende manieren: als een meesterlijk vertelster én door de manier waarop haar unieke verteltrant en de Oosterse wereld waarvan haar werk getuigt zijn verweven. Wie Maria Dermoûts boeken leest, wordt al gauw gewaar dat hij eigelijk naar haar luistert en de verhalen die zij de lezer toefluistert zijn, hoewel op zich vaak schokkend genoeg, heel rustgevend. De sfeer van het Oosten, de zonnige zee van de Molukken, de eilanden, de tuinen, de kreken de bergen, de watervallen, de oud-Indische huizen, de schelpen, de koralen, de magie van de dingen, de wijsheid die zich openbaart in haar werk maken dit onvergetelijk en de kennismaking ermee tot een unieke gebeurtenis.Maria Dermoût is als schrijfster pas laat, toen ze tweeënzestig was, aan het licht gekomen, maar heeft onmiddellijk veel succes en talrijke herdrukken beleefd.Maria Dermoût heeft bijna haar hele leven 'hier en daar en overal' in voormalig Nederlands-Indië gewoond. Dat land inspireerde haar tot diverse romans en verhalen van wereldklasse, zoals 'De tienduizend dingen', haar meesterwerk uit 1955 dat in dertien talen werd vertaald. In 1958 verkoos het Amerikaanse Time die roman tot een van de beste boeken van het jaar.

Zonder stofomslag. Net exemplaar. In prima staat.
BOOKNUMBER: 1968
Verder lezen

Willy Demacker Books

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Meer boeken en ook vinyl treft u aan op mijn website

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

DERMOÛT, MARIA (1888 - 1962) - Nog pas gisteren DERMOÛT, MARIA (1888 - 1962) - Nog pas gisteren DERMOÛT, MARIA (1888 - 1962) - Nog pas gisteren DERMOÛT, MARIA (1888 - 1962) - Nog pas gisteren

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.