Krishnamurti, Jiddu - Wat doe jij met je leven?

Schrijver:
Titel: Wat doe jij met je leven?
ISBN: 9789020283006
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes
Bijzonderheden: 2004 2e druk / paperback / 199 pag. / 282 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Wat doe jij met je leven? Een vraag die je jezelf bij uitstek stelt in de periode waarin (nog) niet alles vastligt, waarin het leven nog voor je ligt als een belofte, als een gigantisch reservoir van mogelijkheden. Het leven zelf nodigt je uit keuzes te maken. Op allerlei terreinen - relaties, familie, school, werk, de maatschappij, de wereld - zijn er uitdagingen, soms zo veel dat wie het niet meer weten. J. Krishnamurti heeft in talloze gesprekken met mensen afkomstig uit verschillende culturen en milieus, getracht antwoorden te vinden. Krishnamurti doet dat op zijn onnavolgbare en onbevooroordeelde manier, vooral door vragen te stellen. Zijn redeneringen zijn helder en voor iedereen te volgen. Ze zijn doortrokken van een groot respect voor het individu en de uniekheid van ieder mens en verwerpen iedere autoriteit buiten onszelf. In deze tijd mag ieder zelf bepalen hoe hij of zij zijn of haar leven wil inrichten. Dit boek wil je behulpzaam zijn bij het zoeken van je eigen weg. Het biedt momenten van reflectie en bezinning, van even tijdloos stilstaan bij de dingen die er zijn en je laten inspireren door de ruimte tussen de woorden.

Recensie(s)
Net als menig recente Nederlandse publicatie in de stroom van en over de Indiase levensleraar Krishnamurti putten de Amerikaanse redacteuren voor deze uitgave voornamelijk uit de 'Collected works' ten behoeve van een thematische aanpak. De thematische invalshoek betreft hier de onderbouwing voor de keuzes die (vooral jonge) mensen in hun leven zullen gaan maken. De redacteuren verdelen het thema in de vier subthema's 'jezelf en je leven' (wat ben/wil je, het denken als gevangenis, de zin van het leven), 'zelfkennis als sleutel tot vrijheid' (emoties, lijden, begeerte, zelfrespect), 'onderwijs/werk/geld' (wat is onderwijs, concurreren of samenwerken?, werkkeuze maken, juist handelen) en 'relaties' (partner/familie/maatschappij, afhankelijkheid, waarheid/god/dood en meditatie). Ook hier wijst Krishnamurti in zijn versie van de Socratische dialoog weer op zijn boodschap van het onvervreemdbare recht van het individu op zelfbeschikking wat betreft kennisverwerving in de wezenlijke zaken van het leven, zoals vrijheid en vrede. Met kleine zwartwittekeningen aan het begin van ieder hoofdstuk.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Krishnamurti, Jiddu - Wat doe jij met je leven? Krishnamurti, Jiddu - Wat doe jij met je leven? Krishnamurti, Jiddu - Wat doe jij met je leven?

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.