Lieburg, M.J. van - De Tijd op Schrift / een selectie van bront

Schrijver:
Titel: De Tijd op Schrift / een selectie van bronteksten uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde 1857-1957
ISBN: 9789052351926
Taal: Nederlands
Uitgever: Erasmus Publishing
Bijzonderheden: 2007 / 648pp / Paperback / In Zeer Goede Staat
Prijs: € 50,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

Het begin van de 'moderne', natuurwetenschappelijk georiënteerde en gefundeerde geneeskunde kan men dateren rond 1860. De verschijning in januari 1857 van het eerste nummer van het Nederlandsch Tijdschrift voor Geneeskunde mag men voor Nederland beschouwen als de markering van het begin van dit nieuwe tijdvak in de medische geschiedenis. In de daaropvolgende eeuw bleef 'het Tijdschrift' voor de Nederlandse medicus de belangrijkste bron om op de hoogte te blijven van de ingrijpende veranderingen die zich voltrokken in de geneeskunde en gezondheidszorg. Wie belangstelling heeft voor het ontstaan en de ontwikkeling van de 'moderne' geneeskunde, kan terecht in allerlei medisch-historische hand en leerboeken. Zulke naslagwerken en andere historische studies bieden, verhalend of meer betogend, een beeld-op-afstand van het denken en handelen in de geneeskunde en van de organisatie en dynamiek van de gezondheidszorg. In De Tijd op Schrift echter worden belangstellenden meegenomen naar de tijd zelf, door uit de eerste honderd jaargangen (1857-1957) van het Nederlandsch Tijdschrift voor Geneeskunde in totaal 273 'bronteksten' te presenteren. Teksten van ooggetuigen-van-toen, van praktiserende medici die 'bij de tijd' wilden blijven en van medisch-wetenschappelijke onderzoekers die hun bijdragen leverden aan deze ontwikkeling van de geneeskunde en gezondheidszorg, maar ook teksten waarin de redactie haar lezers op de hoogte hield van de verschijning van belangrijke boeken, van allerlei wetenswaardigheden uit de internationale en nationale medische wereld, en van de biografische bijzonderheden van meer of minder beroemde medici. De Tijd op Schrift biedt, dankzij het historische perspectief waarin tijdgenoten hun teksten veelal schreven, een fascinerend caleidoscopisch beeld van meer dan een eeuw medische geschiedenis. Voor (toekomstige) medici en andere werkers in de gezondheidszorg die het verleden van hun vakgebied en werkterrein willen leren kennen en voor alle andere geïnteresseerden biedt De Tijd op Schrift een unieke rondgang door het medische domein van de geschiedenis.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lieburg, M.J. van - De Tijd op Schrift / een selectie van bronteksten uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde 1857-1957

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.