Baanders, Tobias - Onvangbaar

Schrijver:
Titel: Onvangbaar
ISBN: 9789080332010
Taal: Nederlands
Uitgever: Carmen L. Gopalray
Bijzonderheden: 1996 1ste druk / grbonden / 160 pag. / 1351 gram / in goede staat
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,35 (binnen Nederland)
Meer info:
De natuur speelt in het leven van Tobias Baanders een belangrijke rol. Op jeugdige leeftijd was er al een speciale band met vissen. Hele dagen bracht hij door in een bootje op de plas. Trappelend van plezier kon hij kijken naar de zojuist gevangen vissen zwemmend in een emmer.

Vanaf zijn eerste kleutertekeningen is de vissenliefde ontroerend zichtbaar. 'Ik zou ze wel willen zoenen', zij legendarische woorden uit zijn mond. Deze liefde voor vissen, de vogels en hun omgeving is in de loop der jaren steeds intensiever geworden.

Dat wordt niet alleen duidelijk wanneer men met de kunstenaar praat maar ook wanneer men naar zijn latere schilderijen kijkt. Sfeer en verbeelding.
De sfeer en de verbeelding in zijn werk zijn steeds een vervolg op dat wat reeds geschilderd is. Er wordt gespeeld met compositie, met kleur. Er worden elementen toegevoegd of weggelaten en altijd op zo'n wijze dat er een nieuw beeld ontstaat. Dit alles heeft te maken met de zin van de erdieping. Hoe ver kan men gaan? Het heeft ook te maken met de hang naar mysterie. Het zich afvragen; waarom ben ik hier op aarde? De mysterie is interessant. Daarom onthoudt de kunstenaar zich van commentaar wat betreft zijn schilderijen. Niet omdat hij zijn werk niet zou kunnen uitleggen maar omdat hij iedere kijker zijn/haar eigen mysterie gunt. Schilderijen zijn geen woorden, zij zijn een andere manier van communiceren.

Intuïtief te werk.
Baanders schildert op zijn best als hij intuïtief te werk gaat, zoals ook de natuur ogenschijnlijk 'vanzelf' haar weg vindt. Wie zijn schilderijen bekijkt zal ontdekken dat lucht, het land, het water als het ware een symbiose vormen. De compositie is verrassend en onvoorspelbaar. Gedetailleerd uitgewerkte grassen, transparante bomen, vliegende vissen en observerende vogels vormen een harmonieus geheel. Het gaat in het werk van Baanders niet om de fotografische werkelijkheid maar om het frappante realisme waarin de werkelijkheid er als onwerkelijk uitziet. Ieder schilderij betekent voor Baanders het aangaan van een avontuur. En ieder avontuur is op eigen wijze boeiend omdat er telkens iets nieuws valt te beleven.
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch. VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft) Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: van 100 tot 350 gram: € 3,48 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,35 Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLANDt: van 100 tot 350 gram: € 8,70 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80 (met Track&Trace € 13,00)

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Baanders, Tobias - Onvangbaar Baanders, Tobias - Onvangbaar Baanders, Tobias - Onvangbaar Baanders, Tobias - Onvangbaar Baanders, Tobias - Onvangbaar Baanders, Tobias - Onvangbaar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.