Driessen, Carl - In het land van de vijand

Schrijver:
Titel: In het land van de vijand
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: in goede staat - zie de foto's - harde kaft
Prijs: € 2,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Op 5 september 1944 begint Frederik aan een treinreis door het gehavende Duitsland. Hij reist naar Ingolstadt, bij München, waar zijn moeder hem opwacht. Zijn vader blijft in Nederland om bunkers voor de Duitsers te bouwen.
Onderweg ontmoet Frederik Wolfgang, een Duitse oorlogswees, met wie hij levensgevaarlijke avonturen beleeft.
Na de oorlog keren Frederik en zijn moeder in moeilijke omstandigheden terug naar Rotterdam. Daar wacht hen geen warme thuiskomst.
Recensie(s)
De 12-jarige Frederik stapt in zijn eentje op de trein naar Zuid-Duitsland. Het is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog; vele onverklaarbare gebeurtenissen rollen over hem heen en zetten hem tot denken aan. Zijn vader blijft in Nederland achter om voor de vijand bunkers te bouwen. Hij wordt door zijn moeder opgewacht in Ingolstadt, in de buurt van Munchen. Onderweg ontmoet hij de twee jaar oudere Wolfgang, voor wie het zonder ouders een 'struggle for life' is. In deze moeilijke tijd waarin niemand te vertrouwen is, hechten de jongens zich aan elkaar. Samen beleven ze spannende avonturen, die telkens op het nippertje goed aflopen. Het uit achttien hoofdstukjes opgebouwde verhaal sleept de lezer op onweerstaanbare wijze mee met de gebeurtenissen in het land van de vijand zelf. Illustraties ontbreken, maar worden door de plastische verteltrant niet gemist. Achterin een verklarende woordenlijst met synoniemen en vertalingen. Dit boek kan uitstekend worden gebruikt bij de geschiedenislessen, maar is ook prima geschikt voor individueel gebruik vanaf ca. 11 jaar.

Elko Westervaarder
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Driessen, Carl - In het land van de vijand Driessen, Carl - In het land van de vijand Driessen, Carl - In het land van de vijand Driessen, Carl - In het land van de vijand Driessen, Carl - In het land van de vijand Driessen, Carl - In het land van de vijand Driessen, Carl - In het land van de vijand Driessen, Carl - In het land van de vijand

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.