Auteur: A.R. Orbons Piet Orbons - Amstenrade adellijk woonhuis

Schrijver:
Titel: Amstenrade adellijk woonhuis in Zuid-Limburg
ISBN: 9789053452264
Taal: Nederlands
Uitgever: Nederlandse Kastelenstichting / Uitgeverij Matrijs, Utrecht 1e druk 2003 9789053452264
Bijzonderheden: paperback 96pp. als nieuw, fraai geïllustreerd
Prijs: € 5,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Kasteel Amstenrade, gebouwd eind 18e eeuw, behoort met het omringende park tot de topstukken in Nederland. Niet alleen het kasteel zelf, maar ook veel van het unieke interieur is nog in oorspronkelijke staat bewaard. Voor het eerst wordt aan dit bijzondere geheel een monografie gewijd. Het boek begint met de geschiedenis van de voorgangers van het huidige kasteel en de bewoners (ca. 1200-1779) door historicus P. Orbons. Kunsthistorica A.R. Orbons neemt het leeuwendeel voor haar rekening. Zij beschrijft het 18e eeuwse huis en zijn bewoners: de opdrachtgever, de architect, de bouwgeschiedenis en de latere verbouwingen. Met veel liefde voor detail gaat zij in op de met stuc en schilderingen rijk gedecoreerde interieurs en de makers ervan. Het park tenslotte wordt onder de loep genomen door de tuindeskundigen Tromp (ontwerp en aanleg) en Hoekstra (botanische onderdelen). Het huisarchief vormde een rijke bron voor het onderzoek. De teksten (met noten) zijn helder en boeiend. Dit smaakvol uitgegeven boek geeft een breed publiek, mede door het uitstekende samenspel van tekst en illustraties, een mooi beeld van dit (nog steeds door nakomelingen van de bouwheer bewoonde) kasteel. Rijk geillustreerd met prachtige foto's (meest in kleur). Met bibliografie.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Auteur: A.R. Orbons Piet Orbons - Amstenrade adellijk woonhuis in Zuid-Limburg

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.