Berg, Mieke van den en Dirk Idzinga - Trots en in zichzelf besl

Schrijver:
Titel: Trots en in zichzelf besloten. Ida Gerhardt, afkomst en eerste deel van haar leven
Taal: Nederlands
Uitgever: Kampen, Uitgeverij Ten have, 2005.
Bijzonderheden: Ingen., oorspr. slap kart. omsl., 8vo., 236, (2) blz., zw./w. afbeeldingen/ foto's, genealogie, literatuuropg., register, 1e druk
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,40 (binnen Nederland)
Meer info:
Mieke van den Berg (1952-), Dirk Idzinga (1951-)

Samenvatting:
De auteurs combineren biografisch materiaal met autobiografisch getinte gedichten. De nadruk van het onderzoek ligt op haar jeugdjaren en de redenen waarom Ida Gerhardt zich ongeëerd voelde in Nederland.


Recensie:
De biografie van Ida Gerhardt (1905-1997), een van de grote dichters van de twintigste eeuw, is nog niet geschreven, maar monografieën die een deel van haar leven en werk bestrijken, zijn er wel (Frans Berkelmans, Mieke Koenen). 'Trots en in zichzelf besloten', een treffende karakteristiek van zowel de mens als haar poëzie, beschrijft Gerhardts leven en het leven van haar voorgeslacht met inachtneming van de autobiografische sporen in haar gedichten. Hoewel ze het gedicht opvatte als een zelfstandige kosmos van taal, blijkt er bij nadere beschouwing genoeg eigen werkelijkheid in te herkennen, die een bijdrage levert aan haar biografie. Het kompas dat zij in haar jeugd vond en 'Boreas' doopte, bestaat echt en is te zien in het Stedelijk Museum te Zutphen. Van den Berg en Idzinga diepen veel wetenswaardigs op uit archieven, correspondentie, gedichten en getuigen. Zij maken aannemelijk dat er een nauwe band bestaat tussen leven en werk, zonder dat het werk daardoor de eigen zelfstandigheid verliest. Het inzicht dat dit boek verschaft in het leven van Gerhardt voordat zij in 1940 debuteerde met 'Kosmos' is aanzienlijk. Voor de vele liefhebbers van haar werk is dit boek zonder meer een revelatie. Biografie van de Nederlandse dichteres (1905-1997) tot 1940.


Staat: Prima, hoek onder achterplat vouwtje

Poets, Dutch; Ahnen; Gerhardt, Ida; Biografieën levensbeschrijvingen literatuurgeschiedenis
Verder lezen

Antiq. Jan Poutsma uit Kampen

Verzending via Postnl, DHL en DPD. Normale verzendkosten. Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Berg, Mieke van den en Dirk Idzinga - Trots en in zichzelf besloten. Ida Gerhardt, afkomst en eerste deel van haar leven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Antiq. Jan Poutsma

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Antiq. Jan Poutsma
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiq. Jan Poutsma een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiq. Jan Poutsma vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Antiq. Jan Poutsma kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.