WEHRMEIJER, FRITS - ROTTERDAMSE GRACHTEN / druk 1

Schrijver:
Titel: ROTTERDAMSE GRACHTEN / druk 1
ISBN: 9789071802553
Taal: Nederlands
Uitgever: Deboektant, Uitgeverij 2002, Gebonden
Bijzonderheden: UITVERKOOPPRIJS IN GOEDE STAAT
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Recensie(s)
Even denk je dat Rotterdam in de titel verwisseld is met Amsterdam, want Rotterdam had bij mijn weten slechts één gracht: de Steigersgracht. Maar de uitleg in de inleiding van 'gracht' als gegraven water, kanaal, en de veelsoortige naamgeving van waterwegen als vliet, veer, vaart, kolk en ... gracht verklaart de gekozen titel. De auteur biedt de lezer van dit fotoboek een 'rondvaart' door het Rotterdam van vóór 1940. De meeste foto's worden nu voor het eerst gepubliceerd en verhogen het unieke karakter van deze rondleiding door het ongeschonden Rotterdam met zijn vele binnenstadswateren en bedrijvige binnenstadsscheepsvaart. Wat heeft Rotterdam veel verloren aan schoonheid zoals het vooroorlogse Plan C, de Schie en de Blaak. En daar kunnen we niet alleen de Duitsers de schuld van geven. Al voor de zwarte meidagen van 1940 lagen de plannen klaar voor het dempen van de Schie en de Blaak, en daarvoor leverde het Duitse bombardement het benodigde puin. Rotterdam zal nooit meer worden zoals het was; een verleden waarvan dit fotoboek in prachtige beelden en verhelderende onderschriften zo indringend verhaalt en getuigt.
(Biblion recensie, Anne Schipper.)
Verder lezen

leeszaalvreewijk

Logo leeszaalvreewijk

boeken kunnen ook opgehaald worden na telefonisch contact: 06-5370-1639 dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

WEHRMEIJER, FRITS - ROTTERDAMSE GRACHTEN / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij leeszaalvreewijk

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met leeszaalvreewijk
  • Na uw bestelling ontvangen u en leeszaalvreewijk een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van leeszaalvreewijk vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • leeszaalvreewijk kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.