Marguerite Yourcenar - Les Charités d’Alcippe. [GESIGNEERD]

Schrijver:
Titel: Les Charités d’Alcippe. [GESIGNEERD]
Taal: Frans
Uitgever: [Parijs]: Gallimard, (1984).
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 400,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
215 x 165 mm. Ingenaaid met flappen. 96 p. Eerste druk. Enkel roestvlekje in het omslag.
Opdracht van de auteur in zwarte inkt op de Franse titel: ‘à Johan Polak | en hommage affectueux | ces poèmes de toute une vie | Marguerite Yourcenar | 20 Novembre 1984 | Amsterdam’.
Bovendien herstelde de auteur met dezelfde pen een zetfout in het gedicht ‘Cantilène pour un joueur de flûte aveugle’, door de tweede strofe aan te vullen met de regel: ‘Comme un baiser fait à la nuit.’. Uniek exemplaar.
Hoewel Johan Polak niet de eerste Nederlandse uitgever was van Marguerite Yourcenar, heeft hij met de vaak herdrukte Polak-edities van Het hermetisch zwart (1971-), Alexis (1971-) en Hadrianus’ gedenkschriften (1978-) wel het meest voor haar werk in Nederland gedaan.
Wanneer Yourcenar in Nederland was, ging ze altijd op bezoek bij Polak, ‘elke keer met het grootste genoegen’, zoals Yourcenar-biograaf Josyane Savigneau schrijft. Polaks eerste bijdrage aan Het Parool in 1991 was een in memoriam van Yourcenar.
Verder lezen

Artistiek Bureau

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marguerite Yourcenar - Les Charités d’Alcippe. [GESIGNEERD]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.