Lenie van den Engel-Hoek, Marjo van Gerven - Eet- en drinkprobl

Schrijver:
Titel: Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen
ISBN: 9789023247470
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Kaft met krasjes, deukjes, omgekruld of slijtage aan de randen. Conditie: Goed. Editie: 4. Jaar: 2011. Taal: Nederlands.
Prijs: € 9,95
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen 4e druk is een boek van Lenie van den Engel-Hoek uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023247470

Jonge kinderen hebben soms problemen met eten, drinken en/of slikken. De oorzaken daarvoor variëren sterk, van vroeggeboorte, anatomische of motorische problemen in het mondgebied tot langdurige sondevoeding en/of lichamelijke aandoeningen. Op basis van toegenomen kennis en ervaring is de inhoud van dit boek geheel herzien en zoveel mogelijk gebaseerd op praktische en wetenschappelijke bewijzen.

De diagnostiek en behandeling van eet- en slikproblemen behoort tot de taken van de logopedist. De vierde herziene druk van Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen behandelt deze problematiek in al zijn facetten en stadia, met – onder meer – aandacht voor:

- de normale ontwikkeling
- classificatie en onderzoek
- problemen bij drinken uit de borst of fles, eten met de lepel, drinken uit een beker en/of kauwen
- de begeleiding bij eet- en slikproblemen
- specifieke groepen kinderen met eet- en drinkproblemen
- de begeleiding van prematuur geboren kinderen
- de begeleiding van kinderen met langdurige sondevoeding
- gedragsmatige aspecten van eet- en drinkproblemen

De auteur heeft bij de herziening nauw samengewerkt met een aantal collega's van de afdeling 'Logopedie – kinderen' van het academisch ziekenhuis in Nijmegen. Ook is daarbij dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en inbreng van de afdelingen kinderneurologie (slik- en droolingteam) en kindergastroenterologie (eetteam).

Eet- en drinkproblemen bij jongen kinderen is primair geschreven voor logopedisten en logopediestudenten, maar is zeker ook geschikt voor andere hulpverleners die beroepsmatig in aanraking komen met kinderen die problemen hebben met eten en slikken (artsen, verpleegkundigen, lactatiekundigen, diëtisten, fysiotherapeuten en gedragskundigen).
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Al u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, de volgende dag geleverd. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar Belgie voor € 6,75

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lenie van den Engel-Hoek, Marjo van Gerven - Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen