Schreuders, Piet - Het Grote Boek van De Poezenkrant -samengest

Schrijver:
Titel: Het Grote Boek van De Poezenkrant -samengesteld uit de nummers 1 t /m 49 BIS 'A' 1974-2004
ISBN: 9789060055250
Taal: Nederlands
Uitgever: Thomas Rap, 2004
Bijzonderheden: Hardcover met staart en de oorspronkelijke bijlagen. In zeer goede staat. Pakketpost.
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samengesteld uit de nummers 1 t/m 49bis (1974-2004)Je weet nooit wanneer hij komt of hoe hij er uitziet. Dat is een saillant kenmerk van een van Nederlands merkwaardigste periodieken: De Poezenkrant, sinds 1974 uitgegeven door 'directeur' P. Schreuders.Is het wel een krant? Gaat het wel over poezen? De liefhebbers weten wel beter dan zulke vragen te stellen. Ze lezen het blad om de sfeer, de toon, de specifieke graad van gekte. Hoe dan ook, met de eigenzinnigheid van een kat bleef De Poezenkrant, onregelmatig en wel, drie decennia lang een van de weinige constanten in het leven van een zich gestaag uitbreidende en verjongende lezersschare.Willem Frederik Hermans, een van de eerste abonnees, was een enthousiast inzender én pleitbezorger hij roemde het blad vanwege Schreuders' verrukkelijke moedwilligheid. Maar niet iedereen was een fan: sommige brievenschrijvers klaagden over de 'onbenullige inhoudskwaliteit' en Micha de Vreede vergeleek de berichtgeving in De Poezenkrant met die van De Telegraaf.Om het dertigjarig jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan verschijnt een grote, dikke bundeling met een ruime keus uit de eerste vijftig nummers: van het allereerste gekopieerde velletje voor vrienden en bekenden -- in facsimile gereproduceerd -- tot een grootschalig gedrukt en verspreid blad, vol puntige observaties, unieke reportages en grafische pastiches. Maar ook met rubrieken als Rare Plekjes, Koplampen en BoemBoem met de Voetjes.De bundel is samengesteld, vormgegeven en ingeleid door De Directeur zelve.Een fotokatern, een kleurkatern, en een in zijn geheel herdrukt en meegebonden exemplaar van de (uitverkochte) editie nummer 45. Met speciaal cypers leeslint.

Recensie
Vormgever Piet Schreuders (ooit van 'Aloha' en nu al weer vele jaren de art-director van de VPRO Gids) is sinds 1974 de uitgever ('directeur') van de zeer onregelmatig verschijnende Poezenkrant. De eerste 19 nummers waren producten van huisvlijt, die bijna niemand meer heeft. Vanaf nummer 20 was de Poezenkrant te koop bij geselecteerde handelaren en kon je er ook een abonnement op nemen. Een kenmerk van het abonnement was altijd het wachten. Soms kwam het volgend nummer na een paar maanden, maar tussen nummer 44 en 45 lagen ruim 3 1/2 jaar! Elk nieuw nummer zag er steeds weer anders uit dan het vorige en ook het formaat wisselde voortdurend. Het laatst verschenen nummer, 49bisA verscheen op een paar bladzijden in een VPRO Gids in april 2004. En nu dan dit magistrale overzichtsboek met facsimiles van de zeldzame vroege nummers en met de hoogtepunten uit alle volgende nummers. De inhoud: een unieke knipselverzameling over katten, herdrukken van advertenties, foto's, citaten, originele bijdragen van o.a. Tonke Dragt en Willem Frederik Hermans en opmerkingen van abonnees zoals 'Ik spreek mijn blijdschap uit over dit onzinnige blad'. Een meesterwerk van poezenkolder, prachtig uitgegeven (met staart!), in zwart-wit geïllustreerd. Met 2 losse bijlagen*.
Wolter van der Zwaan
Verder lezen

de kat z'n viool

de kat z'n viool uit Zwolle

Logo de kat z'n viool

Dierbare Boekenliefhebber,
Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.
Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 9,50 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.
Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496
Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).
Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schreuders, Piet - Het Grote Boek van De Poezenkrant -samengesteld uit de nummers 1 t /m 49 BIS 'A' 1974-2004

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij de kat z'n viool

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met de kat z'n viool
  • Na uw bestelling ontvangen u en de kat z'n viool een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van de kat z'n viool vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • de kat z'n viool kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.