Skelton, M. - Endymion Spring

Schrijver:
Titel: Endymion Spring
ISBN: 9789022320099
Taal: Nederlands
Uitgever: Manteau - gebonden
Bijzonderheden: 2006, 343pp, als nieuw
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
ENDYMION SPRING speelt zich af in het Oxford van nu en het Duitsland van 1450, aan de vooravond van de uitvinding van de boekdrukkunst. Een drukkersleerling ontdekt een mysterieuze kist met sloten die lijken op slangenkoppen. Als hij ze aanraakt snijdt hij zich en door zijn bloed gaat de kist open. Daarin schuilt een geheim dat vervolgens eeuwenlang in een Oxfordse universiteitsbibliotheek verborgen zal blijven.
Een eenzame jongen strijkt daar op een dag met zijn hand langs een rij boeken en voelt iets dat in zijn vinger snijdt. Hij lijkt door een boek gebeten te zijn, een gehavend oud boek. Op de voorkant staan twee woorden: Endymion Spring. Het papier is bijna lichtgevend - leeg, zonder woorden en het trilt, alsof het leeft. Als hij kijkt, verschijnen er woorden op de pagina's - woorden die alleen voor hem bedoeld zijn, woorden die niemand anders kan zien.
Het boek heeft vijf eeuwen op de juiste jongen gewacht...
Recensie(s)
De 12-jarige Blake en zijn slimme zusje Duck verblijven noodgedwongen in Oxford, waar hun moeder wetenschappelijk onderzoek doet. Ze zijn er eenzaam en vervelen zich. Dan vindt Blake een magisch boek met de naam Endymion Spring op het omslag. Het blijkt de sleutel tot een onuitputtelijke bron van kennis te zijn, waar op geaasd wordt door volwassenen met kwade bedoelingen. De avonturen van Blake worden afgewisseld met de geheimzinnige voorgeschiedenis van het boek, afgedrukt op papier dat een antieke indruk maakt. De auteur combineert een detectiveachtig fantasyverhaal met historische feiten rond de ontdekking van de boekdrukkunst en de Faustlegende. Zijn uitgebreide research blijkt onder andere uit het dankwoord achterin. De spanning wordt opgebouwd door mysterieuze gebeurtenissen en personages. De ontknoping kent traditioneler spanning: een gevecht bovenop een hoog gebouw. De auteur geeft zijn niet opmerkelijke stijl kleur met beschrijvingen van het pittoreske Oxford en, meer en minder geslaagde, beeldspraak. Het omslag is een spannende combinatie van een foto en een ouderwetse boekomslag.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.73 100-2.000 gr. € 3.50 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 5.75 DPD € 6.00 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.60 DPD depôt € 4.95 Naar België pakket € 6.70 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Skelton, M. - Endymion Spring

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.