Groenewold, Ties - Flugwache Warffum. Over een onbekende Duitse

Schrijver:
Titel: Flugwache Warffum. Over een onbekende Duitse stelling in de Noordpolder.
ISBN: 9789082334760
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas van de oorlog
Bijzonderheden: 2019, hardcover, 64 pag, oblong 25x17½cm, rijk geïll, NIEUW boek
Beschikbaar: 4 exemplaren
Prijs: € 14,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een onbekende Duitse stelling bij Warffum.
Al snel nadat de Duitse bezetting een feit was geworden, kwamen er overal in de provincie kleine Duitse verbindingseenheden terecht. Zo'n groep van acht tot twaalf personen hield zich bezig met de Luftnachrichten: het lokaliseren van geallieerde vliegtuigen, hetzij met radar, hetzij met het blote oog of een verrekijker. Voor het daadwerkelijke waarnemen van vliegtuigen werden op verschillende plaatsen in Groningen Flugwaches ingericht: vaak een houten toren met een (plexi)glazen observatiekoepel. Ook in de Noordpolder boven Warffum kwam zo'n Flugwache, kortweg Fluwa genoemd.

"Flugwache Warffum" is het eerste boek van de hand van Ties Groenewold (1992) over de oorlogsjaren in de provincie Groningen. Tot in detail wordt de historie van een kleine stelling van de Luftwaffe in het dorpje Warffum beschreven.
Het boek is rijkelijk gevuld met achtergrondinformatie, voorzien van authentieke foto’s, plattegronden, kaarten, bodemvondsten en ooggetuigenverslagen.

Wilt u een deel van de collectie van Groenewold eens in het echt bekijken? Breng dan eens een bezoek aan het Oorlogsmuseum Middelstum!
Verder lezen

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Groenewold, Ties - Flugwache Warffum. Over een onbekende Duitse stelling in de Noordpolder. Groenewold, Ties - Flugwache Warffum. Over een onbekende Duitse stelling in de Noordpolder. Groenewold, Ties - Flugwache Warffum. Over een onbekende Duitse stelling in de Noordpolder.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Verkenner

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.