Paso - Palinurus van Mexico 1 & 2

Schrijver:
Titel: Palinurus van Mexico 1 & 2
ISBN: 9789026311758
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo/Anthos, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2002, Paperback - onberispelijk
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
Recensie bij deel 1
Via de lotgevallen van de gesjeesde medicijnenstudent en reclameman Palinuro die culmineren in zijn dood tijdens de studentenopstand in Mexico-stad (1968) ontvouwt zich een meeslepende wereld. Del Paso (Mexico-stad, 1935) schreef gedichten en debuteerde in 1957 met de roman 'Jos Trigo'. 'Palinurus van Mexico' is zijn tweede roman en dateert uit 1977, die vanwege zijn omvang nu in twee delen verschijnt. In 1993 werd hem voor zijn oeuvre de Juan Rulfo-prijs uitgereikt. Kaleidoscopische roman waarin de hele Westerse beschaving vervat lijkt zonder dat de ongebreidelde eruditie (en vele Latijnse termen) ten koste gaat van de leesbaarheid. Daar zorgen humor en erotiek voor. Dit boek zal door het enthousiasme waarmee Del Paso de grenzen van de taal verkent velen aanspreken. Voor artsen in opleiding zou het verplichte stof moeten zijn. Artistieke grijs/roze omslag waarop een hoofd dat half schelp half gezicht is met daaronder in wit de titelgegevens. Compacte druk. Zie ook deel 2.
(Biblion recensie, Drs. M.A. Vissers.)

Recensie bij deel 2
Tegen de achtergrond van de Olympische spelen en de bloedig neergeslagen studentenopstand in Mexico-stad (1968) vervolgen Palinuro en zijn vrienden hun zoektocht naar de grenzen van het menselijk kunnen. Del Paso (Mexico-stad, 1935) schreef gedichten en debuteerde in 1957 met de roman 'Jos Trigo'. 'Palinurus van Mexico' is zijn tweede roman en dateert uit 1977, die vanwege zijn omvang nu in twee delen verschijnt. In 1993 werd hem voor zijn oeuvre de Juan Rulfo-prijs uitgereikt. Virtuoze orkestratie in staccato die zonder moeite overspringt van Rembrandt naar De Chirico en van Shakespeare naar Homerus. De schrijver is een cosmopoliet met een onmetelijke eruditie. Dit boek zal door het enthousiasme waarmee Del Paso de grenzen van de taal verkent velen aanspreken. De vertalers Ceelen en Muris hebben een Olympische prestatie geleverd. Het boek lijkt een illustratie van Vargas Llosa's 'De eeuwig durende orgie'. Artistieke roze omslag waarop een hoofd dat half schelp half gezicht is met daaronder in zwart de titelgegevens. Compacte druk.
(Biblion recensie, Drs. M.A. Vissers.)
Verder lezen

Coloritto uit Rijswijk

zakelijk

Logo Coloritto

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Paso - Palinurus van Mexico 1 & 2

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Coloritto

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Coloritto
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    COLORITTO BV
    Kamer van Koophandel nummer: 27153474
    NL804070416B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en Coloritto een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Coloritto vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Coloritto kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.