Pirandello, Luigi - Iemand, niemand en honderdduizend

Schrijver:
Titel: Iemand, niemand en honderdduizend
ISBN: 9789047102311
Taal: Nederlands
Uitgever: Eldorado
Bijzonderheden: 2006, 200 pp paperback (licht sleetse band, verder goed!) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,64 (binnen Nederland)
Meer info:
Luigi Pirandello - Iemand, niemand en honderdduizend
(Eldorado)
ISBN 9047102312
uitgave uit 2006
200 pp paperback
(licht sleetse band, verder goed!)
Staat van het boek: 7.5

Iemand, niemand en honderdduizend beschrijft de ontbinding van de persoonlijkheid van Vitangelo Moscarda. Door een terloopse opmerking van zijn vrouw over zijn neus, die scheef zou staan, komt hij tot het ontstellende besef dat hij niet een iemand is, maar meerdere, zelfs honderdduizend verschillende iemanden in het bewustzijn van zijn medemensen, al naargelang het beeld dat zij van hem hebben.
Om achter zijn eigen, ware identiteit te komen, breekt hij zijn oude ik radicaal af door zich niet langer te gedragen naar de verwachtingen die zijn vrienden en kennissen van hem hebben, waardoor hij door iedereen als een gek wordt bestempeld. Hij breekt tenslotte met zijn bestaan als grootaandeelhouder van de bank en laat van zijn geld een armenhuis bouwen waarin hij zelf gaat wonen: vrij, niemand en uiteindelijk zichzelf.
LUIGI PIRANDELLO (1867-1936) WAS TIJDENS ZIJN LEVEN VOORAL BEKEND ALS TONEELSCHRIJVER. IN 1934 WERD ZIJN OEUVRE BEKROOND MET DE NOBELPRIJS VOOR LITERATUUR
Pirandello werkte vijftien jaar aan Iemand, niemand en honderdduizend. Hij publiceerde in totaal zeven romans, maar tijdens zijn leven was hij vooral bekend als toneelschrijver. lemand, niemand en honderdduizend, door Pirandello zelf zijn bitterste, maar ook meest humoristische roman genoemd, wordt beschouwd als het concentraat van de pirandelliaanse visie.
Een roman die eigenlijk iedereen gelezen moet hebben. En die je meer gaat waarderen wanneer je hem herleest. HEIN VAN KEMENADE
Recensie(s)
De vrouw van Moscarda vertelt hem dat zijn neus scheef staat; door dit voorval komt hij tot het inzicht dat hij zichzelf niet werkelijk kent, zelfs zijn eigen neus kent hij niet! Wie is hij, hoe kijken andere mensen tegen hem aan en hoe kijkt hij zelf tegen de anderen aan? Langzaam maar zeker raakt hij verstrikt in zijn eigen gedachten, belandt op de grens van de waanzin en komt uiteindelijk tot het besef dat hij niet één persoon is, maar in zich honderdduizend verschillende individuen herbergt. Luigi Pirandello (1867-1936) leverde hiermee zijn zevende en laatste roman af.

Prijs €5,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer, nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pirandello, Luigi - Iemand, niemand en honderdduizend Pirandello, Luigi - Iemand, niemand en honderdduizend Pirandello, Luigi - Iemand, niemand en honderdduizend

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.