GIERSTBERG, FRITS, MAANDAG, BEN - CORNELIS NIEUWLAND - HAVEN- E

Schrijver:
Titel: CORNELIS NIEUWLAND - HAVEN- EN SCHEPENFOTOGRAFIE/ Rotterdam 1905-1930 / haven- en schepenfotografie Rotterdam 1905-1930
ISBN: 9789490631093
Taal: Nederlands
Uitgever: Diafragma, Uitgeverij, 2012, 128pp, Gebonden
Bijzonderheden: UITVERKOOPPRIJS IN PERFECTE STAAT
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Cornelis Nieuwland haven- en schepenfotografie Rotterdam 1905-1930. Ruim duizend glasplaatnegatieven van haven- en schepenfotograaf Cornelis Nieuwland (1882-1967) zijn bij toeval bewaard gebleven. In zijn tijd was Nieuwland voor zover bekend de enige schepenfotograaf in Rotterdam. Hij woonde en werkte in de Rotterdamse havenwijk Katendrecht en fotografeerde tussen 1905 en 1930 vanaf de kades en vanuit een motorboot de snel uitdijende en levendige Rotterdamse haven. In opdracht van havenbedrijven en rederijen fotografeerde hij duizenden schepen uit alle windstreken en in allerlei soorten en maten: sleepboten, zeetjalken, graanelevatoren, stoomvracht-, rader- en zeilschepen met vaak onzichtbare en daardoor geheimzinnige lading en wonderlijke scheepsnamen als Fyglia of Tapperheten.
De herontdekte foto's van Nieuwland vormen een belangrijk historisch archief voor kenners en liefhebbers van de Rotterdamse haven en het maritieme erfgoed. Zijn opnamen hebben een uitzonderlijke fotografische kwaliteit en naarmate de tijd voortschrijdt, spreken ze steeds sterker tot de verbeelding.
Hardcover, 128 pagina's, teksten Frits Gierstberg en Ben Maandag 22,50
Toon minder
Verder lezen

leeszaalvreewijk

Logo leeszaalvreewijk

boeken kunnen ook opgehaald worden na telefonisch contact: 06-5370-1639 dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

GIERSTBERG, FRITS, MAANDAG, BEN - CORNELIS NIEUWLAND - HAVEN- EN SCHEPENFOTOGRAFIE/ Rotterdam 1905-1930 / haven- en schepenfotografie Rotterdam 1905-1930

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij leeszaalvreewijk

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met leeszaalvreewijk
  • Na uw bestelling ontvangen u en leeszaalvreewijk een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van leeszaalvreewijk vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • leeszaalvreewijk kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.