Henstra, Bauke & Noord, Eddy van der - De oorlog in beeld. Schi

Schrijver:
Titel: De oorlog in beeld. Schiermonnikoog 1940-1945.
ISBN: 9789080680463
Taal: Nederlands
Uitgever: Bunkermuseum
Bijzonderheden: 2010, hardcover, 226 pag, 21½x21½ cm, rijk geïll met foto`s en documenten, NIEUW boek
Prijs: € 29,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Niet eerder is een boek verschenen over het leven op Schiermonnikoog tijdens de Tweede Wereldoorlog. In zeven hoofdstukken wordt in dit boek een intrigerend en zo compleet mogelijk beeld geschetst van het eiland tijdens de periode 1940-1945.

Een beeld waarin de menselijke maat voorop staat. Wat hield de oorlog in voor de gewone eilander en de gewone militair, geallieerd of Duits? Hoe begon de oorlog op Schiermonnikoog? Wie waren en hoe leefden de Duitse bezetters? Wat waren de gevolgen van de luchtoorlog en de bombardementen? Wat betekende de oorlog voor het in de duinen gelegen kerkhof Vredenhof? Wat betekende de bouw van de Atlantik Wall voor het eiland? Hoe ging het dagelijkse leven door? En tot slot, hoe eindigde de oorlog op Schiermonnikoog op 11 juni 1945?

Dit boek bevat inleidende teksten maar vooral beeld: ruim 200 veelal niet eerder gepubliceerde foto's en documenten. Een onmisbaar boek voor iedereen die van Schiermonnikoog houdt.
Verder lezen

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Henstra, Bauke & Noord, Eddy van der - De oorlog in beeld. Schiermonnikoog 1940-1945. Henstra, Bauke & Noord, Eddy van der - De oorlog in beeld. Schiermonnikoog 1940-1945. Henstra, Bauke & Noord, Eddy van der - De oorlog in beeld. Schiermonnikoog 1940-1945.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Verkenner

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.