Waldeck, Dr. K.J.J. & Fraanje, W.L. & Kesteren, Dr. R.G. van -

Schrijver:
Titel: Acute klachten. Leidraad voor professionele hulpverleners in het eerste uur van de spoedeisende medische hulpverlening.
ISBN: 9789031328673
Taal: Nederlands
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum, Houten/Diegem
Bijzonderheden: 2001, paperback, 227pp
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het stellen van een klinische diagnose bij acute klachten is zelden direct mogelijk en voor levensreddend of spoedeisend handelen niet noodzakelijk. De klinische toestand is bepalend voor het handelen. Bovendien kan de toestand van de spoedeisende patiënt, al of niet onder invloed van de ingestelde behandeling, in korte tijd veranderen. Bij de opvang van spoedeisende patiënten hebben verbetering en stabilisering van die klinische toestand en vervolgens een gerichte anamnese en een gericht onderzoek prioriteit. Daarna volgen de diagnostische overwegingen en de verdere behandeling.
In Acute klachten is de acute klacht van de patiënt als uitgangspunt gekozen. Vanuit dit vertrekpunt wordt het eerste deel van het hulpverleningsproces beschreven. Hiermee wordt naar inzicht van de auteurs recht gedaan aan het bijzondere karakter van de spoedeisende geneeskunde.
Elke acute klacht wordt beschreven aan de hand van de eerste drie fases van de professionele hulpverlening aan de patiënt. De eerste fase omvat de presentatie en de ontvangst van de acute klacht. In de tweede fase worden het eerste onderzoek en de meest noodzakelijke behandeling ter plaatse van de patiënt met een acute klacht beschreven. De derde fase omvat het uitgebreidere onderzoek en de behandeling zoals die buiten het ziekenhuis kunnen plaatsvinden en die veelal voorkomen bij de allereerste opvang in een ziekenhuis op een afdeling voor spoedeisende hulp.
Door de praktische benadering van acute klachten is dit boek voor zowel studenten geneeskunde als (huis)artsen een hulp bij het omgaan met acute klachten.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.