Jan W. de Vries - Het verhaal van een taal

Schrijver:
Titel: Het verhaal van een taal
ISBN: 9789053331866
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus Uitgeverij
Bijzonderheden: 1993 - 1 - Redelijk - Jaar van uitgave: 1993. Krantenknipsels hebben afgegeven binnenzijde omslag. Enkele gebruik-/opslagsporen; (Lees)vouw(en) rug; Vouw omslag; Omslag licht gekruld
Prijs: € 13,05
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Het verhaal van een taal vertelt een geschiedenis die zich uitstrekt over negen eeuwen en alle windstreken: van het liefdesliedje waarmee een elfde-eeuwse monnik zijn ganzenveer uitprobeerde tot Nederlandse termen in de Russische scheepvaart van de taalstrijd aan de rafelige zuidgrens tot de spellingstrijd en het ontstaan van taalnormen.
Het vertelt nog veel meer: over het korte leven van woordenboekenschrijver Van Dale. Over woorden als 'aanfluiting' en 'zondebok' afkomstig uit het boek dat de Nederlandse taal het diepst heeft beïnvloed: de Statenbijbel. Over het tweetalige Friesland en Brussel. Over het grootste woordenboek ter wereld dat in Leiden geschreven werd.
Niet eerder werd het Nederlands in al zijn historische geografische sociale en culturele aspecten zo uitvoerig en helder te boek gesteld.

Verder lezen

Products015.com uit Rotterdam

Logo Products015.com

Wij besteden veel aandacht aan het schoonmaken, het bepalen van de staat en de bijbehorende prijs van de boeken. Tevens worden de boeken zorgvuldig verpakt voor verzending. Kwaliteit en een eerlijke prijs vinden wij belangrijk.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan W. de Vries - Het verhaal van een taal Jan W. de Vries - Het verhaal van een taal