Laurent Binet - HhhH

Schrijver:
Titel: HhhH
ISBN: 9789029086851
Taal: Nederlands
Uitgever: J.M. Meulenhoff
Bijzonderheden: 2012 - 17e druk - Goed - Editie: 17e druk. Jaar van uitgave: 2012. Boek zeer goed stofomslag goed met wat sporen. Lichte gebruik-/opslagsporen; Randje(s) stofomslag licht gekreukeld; Stofomslag licht beschadigd
Prijs: € 12,10
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Nazikopstuk Reinhard Heydrich alias de beul van Praag en het blonde beest is uitvinder en uitvoerder van de Shoah en een van de meest wrede nazi's die het Derde Rijk kende. Hij was de chef van Eichmann en de rechterhand van Himmler. Bij de SS noemden ze hem 'HhhH': Himmlers hersens heten Heydrich .

In mei 1942 wordt hij in Praag in zijn open Mercedes getroffen door een granaat. De gevolgen zijn meedogenloos: de granaat is geworpen door de Tsjechische parachutist Jan Kubis en als represaille worden twee Tsjechische dorpen met de grond gelijkgemaakt honderden mannen standrechtelijk geexecuteerd en duizenden vrouwen en kinderen afgevoerd en vergast.

Alle personages die in dit boek voorkomen hebben bestaan of bestaan nog steeds. Alle feiten die worden verteld zijn waargebeurd. Maar achter de voorbereidingen van de aanslag vindt een andere strijd plaats: die tussen fictie en werkelijkheid.

Laurent Binet voert deze strijd met verve.

Verder lezen

Products015.com uit Rotterdam

Logo Products015.com

Wij besteden veel aandacht aan het schoonmaken, het bepalen van de staat en de bijbehorende prijs van de boeken. Tevens worden de boeken zorgvuldig verpakt voor verzending. Kwaliteit en een eerlijke prijs vinden wij belangrijk.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Laurent Binet - HhhH Laurent Binet - HhhH Laurent Binet - HhhH