Machiavelli, Niccolo - De heerser Vertaald door Frans van Do

Schrijver:
Titel: De heerser Vertaald door Frans van Dooren
ISBN: 9789025334208
Taal: Nederlands
Uitgever: Athenaeum - Polak & Van Gennep
Bijzonderheden: 2011 25e druk / paperback / 218 pag. / 315 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,64 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1976 verscheen bij Athenaeum-Polak & Van Gennep een van de tot op dit moment best verkochte boeken van het hele fonds. De paperback van Machiavelli's beroemde boek over macht wordt ongeveer ieder jaar herdrukt, maar van de gebonden uitgave is al in 1990 de laatste (kleine) oplage gemaakt. Voor deze speciale editie werd het boek opnieuw gezet en herzien.

Recensie(s)
Het boek bevat een vertaling en inleiding met politieke schets, het leven van Machiavelli en de baanbrekende betekenis van zijn werk. 'Il Principe' was het eerste werk waarin politiek als een zelfstandig onderwerp werd beschreven, zonder morele of godsdienstige invalshoek. Cesare Borgia, een onechte zoon van paus Alexander VI, stond model voor deze uiteenzetting over het verkrijgen en behouden van macht. Het boek werd na verschijning in 1513 beschouwd als een normloos boek en was later het lijfboek van politieke leiders. Het ideaal van Machiavelli was een Italië onder leiding van een krachtig heerser. 'De Heerser' is een vertaling uit 1976 en is ongewijzigd heruitgegeven. De vertaler roemt niet alleen het baanbrekende karakter van het werk, maar ook de literaire kwaliteiten. Het boek bevat ook een uitgebreide toelichting over het taalgebruik van Machiavelli en vertaalkeuzes. Het is heel verrassend om een oorspronkelijke historische tekst te lezen, die zo bekend is en die zo'n grote invloed op het moderne politieke denken heeft gehad. Deze herdruk getuigt van de onverminderde interesse van het lezerspubliek in dit klassieke werk.
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.
VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)
Posttarieven 2020:
Verzendkosten NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- 100 tot 350 gram: € 3,64
- 350 gram tot 2 kilo: € 4,40
Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo)
Verzendkosten BELGIË en DUITSLAND:
Brievenbuspost:
- van 100 tot 350 gram: € 7,50
- van 350 gram tot 2 kilo: € 9,00
- met Track&Trace € 13,00 (tot 2 kilo)
Pakketpost tot 2 kilo € 9,00
- met Track&Trace € 13,00 (tot 2 kilo)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Machiavelli, Niccolo - De heerser  Vertaald door Frans van Dooren Machiavelli, Niccolo - De heerser  Vertaald door Frans van Dooren Machiavelli, Niccolo - De heerser  Vertaald door Frans van Dooren

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Koos Tak
 • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.