Vinco David - Achter het riet / of de waarachtige historie van

Schrijver:
Titel: Achter het riet / of de waarachtige historie van Gabriel Crul, planter in Nederlands-Brazilie
ISBN: 9789055151875
Taal: Nederlands
Uitgever: vangennep Amsterdam
Bijzonderheden: 2009, paperback, in staat van nieuw!
Prijs: € 9,50
Verzendkosten: € 6,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Gabriël Crul is amper zeventien als hij zich laat ronselen voor de vaart naar 'de West'. Het avontuur lonkt in Brazilië, waar de West-Indische Compagnie de steden Recife en Olinda wil gaan veroveren op de Portugezen om zo de lucratieve suikermarkt in handen te krijgen.

Gabriël is een opvliegende vechtjas en maakt snel carrière in het leger van de WIC. Recife en Olinda worden veroverd en Gabriël wordt vanwege heldhaftig gedrag bevorderd tot luitenant. Als officier vindt hij aanzien in de kolonie, treedt in het huwelijk en weet uiteindelijk een eigen plantage, 'Niemandsverdriet', te verwerven.

Maar op Niemandsverdriet slaat het noodlot toe als een nieuwe slaaf, Frans, wordt afgeleverd. Door zijn liefde voor Frans verwaarloost Gabriël huwelijk en bezit. Daarmee gaat hij zijn ondergang tegemoet.

'Achter het riet' is een historische roman, een jongensboek vol spannende avonturen en (homo-)erotische dromen, over liefde, macht en moraal tegen de achtergrond van een vergeten periode in de Nederlandse koloniale geschiedenis, de verovering van de West in de eerste helft van de zeventiende eeuw.
Toon minder
Recensie(s)
De Nederlandse schrijver (1961) publiceerde eerder de geslaagde homo-erotische historische roman `Mannenharem´ (2006). In zijn tweede roman vertelt hij het verhaal van een Amsterdamse soldaat in de 17de eeuw, die furore maakt in het leger en planter en slavenhouder wordt in Nederlands Brazilie. De hoofdpersoon raakt verstrikt in sadistische en homo-erotische avonturen met een slaaf en langzaamaan gaan hij en zijn familie te gronde. Waar Davids eerste roman al niet vrij van cliches was, lijkt zijn tweede geheel te bestaan uit gemeenplaatsen, vreemde woordkeus en foute taalregisters. Het ontbreekt David aan een eigen stijl en ook qua psychologie blijft alles heel oppervlakkig, waardoor het best spannende verhaal ongeloofwaardig en triviaal wordt. Op zijn best is dit boek een matige historische streekroman. Paperback; vrij kleine druk.

Drs. Cees van der Pluijm
Verder lezen

Het Viooltje uit Almelo

Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
België Tussen de 100 gram en 350 gram € 7,75
Tussen de 350 gram en 2 kilo zijn de verzendkosten € 9,30
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-Jachtboeken-en vele andere onderwerpen!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vinco David - Achter het riet / of de waarachtige historie van Gabriel Crul, planter in Nederlands-Brazilie Vinco David - Achter het riet / of de waarachtige historie van Gabriel Crul, planter in Nederlands-Brazilie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Het Viooltje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Het Viooltje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Het Viooltje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Het Viooltje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Het Viooltje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.