Böll, Heinrich - Biljarten om half tien

Schrijver:
Titel: Biljarten om half tien
Taal: Nederlands
Uitgever: Elsevier
Bijzonderheden: GESIGNEERD EXEMPLAAR!!! Paperback in goede staat, 261pp.
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
In Biljarten om halftien vertelt Heinrich Böll de geschiedenis van een Duitse architectenfamilie. Een literair meesterwerk over het verwerken van het beladen Duitse verleden.

Recensie
In krap 300 pagina's wordt de geschiedenis van drie generaties van het (Keulse) architectengeslacht Fähmel beschreven. Zij weerspiegelt zestig jaar gevoelige Duitse geschiedenis. Vertelmoment is 6 september 1958, de dag dat de oudste Fähmel, Heinrich, tachtig wordt. Hij bouwde de St. Antoniusabdij, zijn eerste grote opdracht en zijn trots, die door zijn zoon, Robert, vier dagen voor het einde van de Tweede Wereldoorlog in de lucht geblazen wordt en door diens zoon Joseph weer zal worden herbouwd. Hoewel Heinrich Böll (1917-1985) 'het naoorlogse geweten van Duitsland' genoemd wordt, maakt hij zich er allerminst gemakkelijk vanaf met zijn ideologiekritiek. De ingewikkelde (modernistische) vertelstructuur moet wellicht de complexiteit van de ideeën weerspiegelen, maar komt de leesbaarheid van het verhaal niet ten goede, dat moet echt 'veroverd' worden. Duidelijk is in ieder geval dat Böll behalve de nazi-ideologie ook het gemak hekelt waarmee de meelopers uit de oorlogstijd 'vooruitkijkend' de democratie omarmen en weer op het pluche terechtkomen, zoals Roberts klasgenoot Nettlinger.
Verder lezen

Feestboek uit Maastricht

Logo Feestboek

Feestboek wil mooie tweedehands boeken een tweede leven geven. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Het is mogelijk om uw bestelling als cadeau te verzenden. In Maastricht en omgeving is de bezorging gratis. *** http://feestboek.boekwinkeltjes.nl *** Literatuur * Romans * Thrillers * Biografieën * Kunst * Muziek * Films * Psychologie * Filosofie * Geschiedenis * WOII * Religie * Heemkunde * Verzamelbundels * Stripalbums * Kookboeken * Hobbyboeken * Schaken en meer!

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Böll, Heinrich - Biljarten om half tien

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Feestboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Feestboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Feestboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Feestboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Feestboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.