D. van Der Heijde - Mijn ogen zeggen alles

Schrijver:
Titel: Mijn ogen zeggen alles
ISBN: 9789025951733
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have 1e druk 2000 9789025951733
Bijzonderheden: paperback 155pp in zeer goede staat
Prijs: € 5,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Op 31 augustus 1991 werd Dick van der Heijde getroffen door een herseninfarct. Hij was toen 28 Jaar. De gevolgen waren enorm. Hij was van kruin tot tenen verlamd, kon niet praten en was helemaal spastisch geworden. Verstand, gehoor en in beperkte mate het zicht waren daarentegen intact gebleven. De medische term hiervoor is: locked in syndroom. Opgesloten in je eigen lichaam. De meesten overlijden al na enkele weken of maanden. Dick niet. Hij behoort tot het handjevol zeldzame gevallen dat in leven is gebleven. Via knippersignalen kan hij met zijn omgeving communiceren en dankzij het grote hart van zijn vrouw Diana, woont hij gewoon lekker thuis. In dit boek laat Dick van der Heijde-dé-Lezer kennismaken met zijn positieve levenshouding. Hij vertelt over de cruciale avond, zijn verblijf in het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, het verpleegtehuis,. Hij vertelt over zijn communicatie, zijn grote passie voor muziek, de angst om uit bed te vallen, het aangepaste huis, de katten. Het bijzondere gezin Van der Heijde slaagt er ondanks alle beperkingen in een volwaardig bestaan te hebben. Uniek is de manier waarop Dick en Diana met elkaar communiceren. Met het knipperen van zijn ogen (de enige beweging die hij nog beheerst) construeert hij woorden en zinnen die zijn vrouw op ontelbare kladjes noteert. Vanuit wat van buitenaf een gevangenis lijkt heeft Dick als auteur van dit boek zijn verhaal bij elkaar 'geknipperd' Zijn verhaal wordt voorafgegaan door een Ten geleide, geschreven door Chris Götte van de popgroep Blof.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

D. van Der Heijde - Mijn ogen zeggen alles

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.