Cohen-Solal, A. - Jean-Paul Sartre / zijn biografie

Schrijver:
Titel: Jean-Paul Sartre / zijn biografie
ISBN: 9789029074803
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff
Bijzonderheden: 2004, paperback, goed exemplaar
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Na Sartres dood in 1980 schreef Annie Cohen-Solal zijn biografie. Haar onderzoek leverde een schat aan nieuwe informatie op, die duidelijk maakte dat Sartre in DE WOORDEN maar een fractie van zichzelf had laten zien. Het boek sloeg in als een bom en werd in vijftien talen vertaald. Ook in Nederland haalde het boek recordverkopen. Na een televisie-interview van Adriaan van Dis met de schrijfster stond het boek ruim een jaar op de bestsellerlijst en werd het negen keer herdrukt. Dankzij een nieuw voorwoord heeft het nog niets aan actualiteit ingeboet.

Vier intensieve jaren kostte de arbeid aan deze biografie en het resultaat is een fors, indrukwekkend levensoverzicht van misschien wel de beroemdste filosoof van deze eeuw. Het accent ligt hier inderdaad op de levensloop en minder op zijn filosofische ontwikkelingsgang. Het derde gedeelte (blz. 271-385) vormt de kern van de biografie en behandelt het eigenlijke Sartre-tijdperk (1945-1956), schetst Sartre op zijn hoogtepunt als een man van leuzen, wiens werk door iedereen op zijn eigen niveau kon worden gelezen. Het eerste en tweede gedeelte beschrijven de groei naar engagement, en deel vier de langzame lichamelijke aftakeling, veroorzaakt door overmatig gebruik van tabak, alcohol en stimulerende middelen. Behalve op Sartre zelf geeft de studie ook zicht op (relaties binnen) de z.g. Sartre-familie. Een uitgebreide bibliografie tot slot. Ondanks de omvangrijke hoeveelheid feitenmateriaal blijft de grote lijn duidelijk te volgen.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Brievenbus- en pakketpost tot 10 kg: Nederland: thuisbezorgd: €4.- België: thuisbezorgd: € 5,-. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Zeist is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cohen-Solal, A. - Jean-Paul Sartre / zijn biografie