Wong, Eva . [ isbn 9789020281736 ] 4919 - Taoisme . ( Geschie

Schrijver:
Titel: Taoisme . ( Geschiedenis, Filosofie en Beoefening van een Chinese Sprituele Traditie . ) In Taoïsme, geschiedenis, filosofie en beoefening van een Chinese spirituele traditie, beschrijft de in Hong Kong opgegroeide Eva Wong de verschillende -
ISBN: 9789020281736
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh - Hermes , Deventer .
Bijzonderheden: Gebonden is nieuw met harde kaft - 4919 - 1e dr 1999 - 261 p - 530 gr
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- aspecten van het taoïsme. het boek is een 'reisgids', die de geïnteresseerde leek de weg wijst door het spirituele landschap van het taoïsme, van de sjamanen naar de grote wijzen, van de filosofische naar de mystieke aspecten en van magie naar meditatie. Daardoor wordt het taoïsme niet alleen in een historische context geplaatst, maar krijgt het ook betekenis voor de levensweg van de individuele mens uit onze tijd. Het boek bestaat uit veertien hoofdstukken die eik op een specifiek aspect van tiet taoïsme ingaan: de sjamanistische oorsprong, de periode waarin de grote klassieke teksten ontstonden, de transformatie van filosofie tot religie, liet mystieke taoïsme, het alchemistische taoïsme, de synthese met boeddhisme en confucianisme, magie, divinatie, ceremoniën, innerlijke transformatie, liet juiste handelen, meditatie, lichamelijke ontwikkeling en reinigingsriten. Eva Wong heeft met dit hoek een toegankelijk, overzichtelijk en bijzonder informatief standaardwerk in de wereld gezet over een van (te oudste nog levende religieuze en filosofische tradities ter -wereld.

Overzichtswerk over de geschiedenis, filosofie en beoefening van het taoïsme. Veertien hoofdstukken over resp. de sjamanistische oorsprong, de periode waarin de klassieke teksten ontstonden, de transformatie van filosofie tot religie, het mystieke taoïsme, het alchemistische taoïsme, de synthese met het boeddhisme en het confucianisme, magie, divinatie, ceremonieën, meditatie, lichamelijke ontwikkeling en reinigingsriten. Als eerste probeert de schrijfster alles wat het taoïsme aangaat in een allesomvattend boek te vangen ten behoeve van de geïnteresseerde leek. Maar ze doet dat op zo'n schoolse, ongeïnspireerde en onpersoonlijke manier dat de veelzijdige verschijningsvormen van deze ten onzent zo weinig begrepen Chinese levensbeschouwelijke traditie gaandeweg op een onontwarbare kluwen gaat lijken en dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ze heeft geen eigen visie en ontleent alle informatie aan andere boeken. Het zijn haar literatuurverwijzingen die nog het meest handig zijn voor de lezer die zelf het taoïsme wil leren begrijpen.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wong, Eva .  [ isbn 9789020281736  ] 4919 - Taoisme . ( Geschiedenis, Filosofie en Beoefening van een Chinese Sprituele Traditie . ) In Taoïsme, geschiedenis, filosofie en beoefening van een Chinese spirituele traditie, beschrijft de in Hong Kong opgegroeide Eva Wong de verschillende - Wong, Eva .  [ isbn 9789020281736  ] 4919 - Taoisme . ( Geschiedenis, Filosofie en Beoefening van een Chinese Sprituele Traditie . ) In Taoïsme, geschiedenis, filosofie en beoefening van een Chinese spirituele traditie, beschrijft de in Hong Kong opgegroeide Eva Wong de verschillende -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.