Wetering, Willem Jan van de - Het enneagram als weg naar verand

Schrijver:
Titel: Het enneagram als weg naar verandering Persoonlijkheidstypologie
ISBN: 9789055990979
Taal: Nederlands
Uitgever: Andromeda
Bijzonderheden: 2000 2e druk / paperback / 384 pag. / 595 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 7,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Het Enneagram is een bijzonder goed model om te ontdekken wie je werkelijk bent en wat je kernkwaliteiten zijn. Als je jezelf wilt ontplooien zal dat makkelijker gaan vanuit je kern dan vanuit je sub-persoonlijkheid. Wie de weg naar verandering inslaat zal in staat zijn zich volkomen te ontwikkelen.


Veranderen kan alleen als je weet wie je bent, wat je kernkwaliteiten zijn en wat je onbewuste motivatie voor gedrag is. Vanuit het Enneagram kan de weg tot verandering veel makkelijker gevolgd worden dan zonder dit model.


Willem Jan van de Wetering is Enneagramtrainer. Hij geeft trainingen op het gebied van Persoonlijkheidstypologie, zowel open- als bedrijfstrainingen. Daarnaast coacht hij mensen in persoonlijke ontwikkeling. Middels het Enneagram is de weg naar verandering makkelijk uit te stippelen.
In het boek geeft de auteur handvatten om met het model aan het werk te gaan. Hij geeft aan wie je werkelijk bent en wat je kunt doen om je te ontplooien. Hij stelt dat we slechts twee bewustzijnsniveaus hebben waar we dagelijks gebruik van maken: de slaap en de waaktoestand. We kunnen vrijwel niet bij ons bewustzijn komen, laat staan bij ons hogere bewustzijn. Door het Enneagram als model te gebruiken, ontdekken we wat ons weerhoudt om door te groeien naar het hogere bewustzijn. Door de onbewuste motivaties aan te pakken, blijken we in staat om zelfbewust te worden en de spiraal van ongeluk of onvrede te doorbreken. ''Het Enneagram als weg naar verandering'' biedt de vele mogelijkheden naar ontplooiing overzichtelijk aan en geeft een diep inzicht in ons denken, doen en voelen.

Recensie(s)
Trainer, schrijver en uitgever Van de Wetering, zelf een Zeven ('de Levensgenieter'), heeft de filosofie van zijn voornaamste leermeesteres, de Californische Helen Palmer, weer in een nieuw jasje gestoken. De negen archetypische karakters zijn aan de hand van een oude Soefi-traditie ooit door Gurdjieff in de Westerse psychologie geïntroduceerd. Dit negenpuntige sterdiagram leert je je eigen driedelige basistype te herkennen, waarnaast twee zogeheten vleugeltypen functioneren. Langs voorspelbare processen (pijlen) raakt elk type in stress of stijgt boven zichzelf uit. Gelukkig blijft de auteur niet hangen in de bekende beschrijvingen van elk cijferkarakter met de uitgekauwde tips hoe men zich verder dient te ontplooien maar biedt zijn ruimere aanpak (hoe was je als kind?) veel provocerende elementen voor zelfonderzoekers. Leuk zijn de vele persoonlijke verhalen en quasi-roddels over bekende Nederlanders (Ronald Jan Heijn blijkt ook een Zeven). De pretentie is het doorgroeien naar een Hoger Bewustzijn via het aanpakken van onbewuste motieven. Omslag met groot groen diagrambeeld. De auteur heeft deze theorie ettelijke keren op t.v. uit de doeken gedaan aan de hand van de bewoners van het Big Brother-huis.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wetering, Willem Jan van de - Het enneagram als weg naar verandering   Persoonlijkheidstypologie Wetering, Willem Jan van de - Het enneagram als weg naar verandering   Persoonlijkheidstypologie Wetering, Willem Jan van de - Het enneagram als weg naar verandering   Persoonlijkheidstypologie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.