Marianne Peters - Dag Pa

Schrijver:
Titel: Dag Pa
ISBN: 9789080815018
Uitgever: Libra & Libris
Bijzonderheden: Naam, sticker, stempel of persoonlijke boodschap voorin. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2005. Taal: Nederlands.
Prijs: € 8,20
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Op de dag voor Kerstmis stierf mijn vader. Hij stierf 's middags om vier minuten over drie. De huisarts had aan zijn bed gezeten en nog even over zijn arm gewreven. 'Rust zacht' had ze gezegd. Mijn vader keek de kamer niet meer in toen wij nog 'Dag Pa' zeiden. Hij keek alleen nog naar mijn moeder en zei: 'Dag schat'. Met tranen in haar ogen borg de huisarts de grote plastic spuit op in haar dokterstas. Mijn vader lag verstild op het bed in de woonkamer, de pijn voor altijd verdwenen van zijn gezicht. 'Dag Pa' is het relaas van het sterfbed van een aan kanker lijdende vader, gezien door de ogen van zijn dochter. Het boek beschrijft op indringende wijze hoe euthanasie in Nederland kan verlopen, welke wegen er bewandelt dienen te worden en voor welke dilemma's een patiënt en zijn omgeving kan komen te staan. 'Marianne Peters beschrijft op indrukwekkende wijze hoe zij het stervensproces van haar vader heeft ervaren. Zij legt de nadruk op alle stappen en beslissingen die genomen moeten worden bij een verzoek om euthanasie. Ik ben er van overtuigd dat dit lezenswaardige boek haar doel niet voorbij zal schieten. Van harte aanbevolen'. Rob Jonquière Directeur Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie. (NVVE) 'Ik hoop altijd maar weer dat het aan me voorbij zal gaan, dat het niet zover zal komen. Maar als het dan uiteindelijk toch zover komt en je leest naderhand het verhaal van een dochter, dan weet ik het weer zeker: het was goed zoals het was'. Marion Teunissen, huisarts.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar Belgie voor € 6,75

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marianne Peters - Dag Pa