francoise Sagan - Bonjour tristesse

Schrijver:
Titel: Bonjour tristesse
ISBN: 9789022304136
Uitgever: Manteau/Prometheus
Bijzonderheden: 1975, 19e druk, paperback, goede staat, 159 pag. Dit is de ophefmakende roman waarmee Françoise Sagan op 18-jarige leeftijd debuteerde: verguisd, geprezen, in meer dan 20 talen vertaald, verfilmd en... nog steeds overal ter wereld gretig gelezen.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Dit is de ophefmakende roman waarmee Françoise Sagan op 18-jarige leeftijd debuteerde: verguisd, geprezen, in meer dan 20 talen vertaald, verfilmd en... nog steeds overal ter wereld gretig gelezen. "De boeken van Françoise Sagan vertonen de zeldzame eigenaardigheid, dat zij tegelijk een onvoorzienbare lezerskring aan zich binden en worden gewaardeerd door de letterkundige critici. Waar ligt de oorzaak van dit merkwaardig verschijnsel - van samengaan van populariteit en literaire erkenning? de critici hebben opgemerkt dat de schrijfster in deze romans nergens gebruik heeft gemaakt van goedkope effecten om de gunst van de lezers te winnen. Zij romantiseert het leven niet, maar geeft het weer zoals het is. Haar boeken komen niet voort uit een hoofd vol problemen, maar uit een hart vol ervaringen." Dit zei wijlen dr. P.H. Ritter jr. indertijd voor de A.V.R.O.-microfoon.
Toon minder
Recensie(s)
In een tijd dat existentialistisch engagement, zoals uitgedragen door Sartre (1905-1980) en Camus (1913-1960) hoogtij vierde, de burgerlijke moraal dogmatisch strikt en het maatschappelijk kantelpunt 1968 nog heel ver weg was, is het niet verwonderlijk dat het door een jonge blaag als Françoise Sagan (1935-2004) literair gepropageerde hedonistisch zelfbehagen in 1954 een schandaalsucces inclusief de Prix des Critiques opleverde. Hoe laat dit passend hervertaalde debuut, puntig en sober van stijl, zich nu ruim een halve eeuw later lezen? Het gegeven is eenvoudig en nog steeds herkenbaar, maar ontbeert uiteraard de tijdgebonden impact. Hoofdpersoon Cécile geniet met vriend Cyril, vader Raymond en diens jonge, mondaine vriendin Elsa met volle teugen van een onbekommerde vakantie aan de Côte d'Azur, als nieuwkomer Anne haar vader inpalmt en haar vrijheid bedreigt. Een tegenzet met tragisch gevolg sluit haar korte tijd op in droefheid, waarna het lege leventje van drank en seks weer lonkt! Een karakteristieke conclusie van een inmiddels vooral literair-historisch interessante roman.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

francoise Sagan - Bonjour tristesse francoise Sagan - Bonjour tristesse

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.