Dorsman, Leen & Jonker, Ed & Ribbens, Kees - Het zoet en het zu

Schrijver:
Titel: Het zoet en het zuur. Geschiedenis in Nederland.
ISBN: 9789028418653
Taal: Nederlands
Uitgever: Wereldbibliotheek - Amsterdam
Bijzonderheden: 2000, paperback, 223pp. Historische reeks
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De borreltafelwijsheid wil dat na 1945 het historisch besef uit onze cultuur is verdwenen. Die stelling is echter onhoudbaar als men kijkt naar het veelzijdige cultuurhistorische landschap dat in dit boek wordt geschetst. Naast de professionele geschiedschrijving en de officiële presentatie van het verleden is een heel veld van amateur-geschiedbeoefening en de populaire uitingen van historisch besef te ontwaren.
Deze veelzijdigheid heeft ook binnen de paarse polderconsensus haar polemische trekken behouden ' we ruziën nog steeds over de voorstelling van het verleden. Historici en politici hebben dikwijls heel verschillende bedoelingen met de geschiedenis, en het grote publiek vraagt om meer emotie dan de wetenschap kan bieden. Wat zoet is voor de een, heeft een zure bijsmaak voor de ander.
Er zijn in de laatste halve eeuw ingrijpende verschuivingen opgetreden in de aard van de historische belangstelling, maar verandering is niet hetzelfde als verlies. Integendeel: Nederland produceert nog steeds geschiedenis in vele smaken en soorten. Koninginnedag, monumentenzorg, de dodenherdenking, het Nederlands elftal, tulpenbollen en vendelzwaaien, ze vormen een onuitputtelijke bron van gemeenschappelijk verschil van inzicht.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.