Hellendoorn, Joop met Ina van Berckelaer-Onnes (red.) - Speciaa

Schrijver:
Titel: Speciaal spel voor speciale kinderen
ISBN: 9789031327690
Taal: Nederlands
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Bijzonderheden: 2002 2e oplage / paperback / 155 pag. / 209 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Hebben speciale kinderen speciaal spel nodig? Op deze vraag proberen verschillende auteurs vanuit hun eigen vakgebied een antwoord te geven.Net als bij 'gewone' kinderen is spel een essentieel onderdeel van de ontwikkeling. Voor bepaalde kinderen zijn echter speciale aanpassingen vereist om het spel optimaal tot ontplooiing te laten komen. Door ons te verdiepen in de aard van de handicap en de gevolgen daarvan voor de spelontwikkeling alsmede door zorgvuldige observatie van het kind, zien we hoe dit het beste geholpen en gestimuleerd kan worden.Na een inleidend hoofdstuk over de betekenis van spel komen in een achttal artikelen de volgende speciale kinderen met hun specifieke problemen aan de orde: autistische kinderen, verstandelijk gehandicapte kinderen, kinderen met motorische beperkingen, dove kinderen, kinderen met een visuele handicap. Spelbegeleiding en speltherapie komen slechts aan de orde waar zij bestemd zijn voor kinderen die met problemen worstelen, bijvoorbeeld als zij een medische ingreep moeten ondergaan of bij het verwerken van een handicap. Illustratief zijn de 'gevalsbesprekingen' die de tekst larderen.

Recensie(s)
In acht artikelen propageren verschillende auteurs uit orthopedagogiek en ontwikkelingspsychologie de betekenis van het aangepaste spel voor de ontwikkeling van onder meer kinderen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke handicap. Overtuigend en met behulp van praktijkvoorbeelden wordt een basis gegeven voor speltraining, -stimulering, -therapie en -begeleiding. Gericht worden spel(on)mogelijkheden, voorwaarden en middelen aangepast aan de behoefte van deze kinderen-met-problemen. Helder uitgewerkte stappenplannen en probleemanalyses geven voor werkers in diverse orthopedagogische settingen waardevolle en nuttige adviezen voor de inzet van het (immers met alle kinderen onlosmakelijk verbonden) spel! Bevat uitvoerige literatuurlijst. Met betrekking tot vormgeving en taalgebruik redelijk toegankelijk.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hellendoorn, Joop met Ina van Berckelaer-Onnes (red.) - Speciaal spel voor speciale kinderen Hellendoorn, Joop met Ina van Berckelaer-Onnes (red.) - Speciaal spel voor speciale kinderen Hellendoorn, Joop met Ina van Berckelaer-Onnes (red.) - Speciaal spel voor speciale kinderen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.