Vekemans Bruno, De Geest Joost - Kinshasa Congo incl. DVD (Nede

Schrijver:
Titel: Kinshasa Congo incl. DVD (Nederlands/Frans/Engels)
ISBN: 9789077207192
Taal: Meertalig
Uitgever: Stockmans Kunstboeken
Bijzonderheden: 2008, 1ste druk, hardback gr.ft., omslag vertoont lichte gebruikssporen, voor de rest perfecte staat
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Opdracht van kunstenaar op titelpagina.
In december 2005, besliste Bruno Vekemans om voor de eerste keer in zijn oeuvre een extensieve reeks kunstwerken rond één bepaald thema te maken. In mei 2006, verbleef Vekemans in Kinshasa, Congo – twee maand voor de eerste ronde van de eerste democratische verkiezingen in 40 jaar – als voorbereiding voor een serie gouaches, olie op canvas en verres églomisés.

Zijn fysieke aanwezigheid en de emotionele ervaring van deze studietrip naar Kinshasa hebben een enorme indruk achtergelaten bij Bruno Vekemans, zowel op persoonlijk als artistiek vlak. Het project heeft twee jaar van zijn leven beheerst, met als achterliggend focuspunt authenticiteit.

Zijn subjecten waren niet beïnvloed door de media: kwaliteiten die Vekemans in staat stelden om hun in volle glorie te portretteren. Hij geeft de Congolezen de hoofdrol. Het beeldmateriaal – foto’s en film – verzameld als een soort schetsboek voor deze serie, is oprecht en ervaren door de kunstenaar. Dit kunstboek recreëert de Kinshasa Congo ervaring voor de lezer, niet alleen door de tekst maar vooral door de beelden.

Bruno Vekemans is een sterke persoonlijkheid en een man met veel respect voor andere mensen, zowel in zijn persoonlijk leven als bij zijn subjecten.

Hij omvat alles wat de authentieke kunstenaar moet hebben en is al sinds zijn zevende aan het schilderen. Doorheen zijn carrière heeft Vekemans steeds volgehouden dat hij niet graag theoriseert of filosofeert over zijn werk. Zijn leven en missie is simpelweg schilderen. Deze reflexieve respons toont hoe zijn kunst een intuïtieve en dagelijkse bezigheid is.
Verder lezen

Oblong uit Kapellen

particulier
Boekwinkeltje oblong is gevestigd in Kapellen/Putte op de NL/B grens. Alle boeken zijn totaal vrij van annotaties en onderstrepingen.
Nederlandse bestellingen worden in Nederland, Belgische bestellingen worden in België verzonden.
1 U bestelt, u ontvangt direct een antwoord met opgave van de portkosten.
2 U stuurt ons uw akkoord met de keuze van verzending.
3 Na ontvangst van uw betaling (boekprijs port) wordt uw bestelling dadelijk en degelijk verpakt verzonden.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vekemans Bruno, De Geest Joost - Kinshasa Congo incl. DVD (Nederlands/Frans/Engels)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Oblong

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Oblong
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Oblong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Oblong vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Oblong kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.