Moeyaert, B. - Afrika achter het hek

Schrijver:
Titel: Afrika achter het hek
ISBN: 9789021475363
Uitgever: Querido's Uitgeverij BV, Em.
Bijzonderheden: softcover in goede staat
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
"Bart Moeyaert debuteerde al op heel jonge leeftijd met Duet met Valse Noten

Het boek werd bekroond, vertaald, kreeg een tweede leven als musical en was een bestseller die een longseller werd. Schrijven is sinds 1995 zijn beroep. Zijn boeken, zoals o.a. Kus me, Blote handen, Het is de liefde die we niet begrijpen en Broere worden door critici poëtisch, sfeervol, filmisch genoemd. Zijn werk is vaak bekroond in binnen- en buitenland. Zo werd De Schepping bekroond met de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs, en mocht hij onder andere De Woutertje Pieterse Prijs, Zilveren Griffels en de Boekenleeuw in ontvangst nemen. Moeyaert vertaalde uit het Duits, Engels en Frans, schreef een een aantal scenario's en toneelstukken, en debuteerde in 2003 zeer succesvol als dichter Met Verzamel de liefde. Korte tijd later werd hij gevraagd een jaar lang stadsdichter van Antwerpen te worden. Moeyaert schrijft zowel voor kinderen als voor volwassenen. In 2014 werd hij aangesteld door de Raad van Bestuur van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) en de Raad van Toezicht van het Nederlands Letterenfonds als intendant van het Gastland Vlaanderen/Nederland op de Frankfurter Buchmesse in 2016. Winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019.

Auteur van o.a. Duet met valse noten"

Wij woonden in een huis. De buren hadden hetzelfde huis als het onze, en hun buren ook, en hun buren ook. En dat nog vier keer. Alleen Desirée van hiernaast verhuisde af en toe. Dan ging ze in haar tuin wonen. Af en toe, als ze heimwee had... Desirée is een Kameroense die in haar Westeuropese rijtjeshuis wel eens naar 'thuis' terugverlangt. Zij bouwt achter in haar tuin een lemen hut, onder het misprijzend oog van haar buren. Alleen het kleine blanke buurjongetje brengt haar kopjes thee, en probeert te begrijpen wat haar bezielt.

Meer boeken van Bart Moeyaert.
Recensie(s)
Naast de hoofdpersoon, een jongetje van ca. 8 jaar, is een gezin uit Kameroen komen wonen. Het jongetje weet dat de vader Frans spreekt en denkt de moeder, Désirée, niet te kunnen verstaan. Hij ziet haar een schuurtje, dat in iedere tuin in de buurt staat, afbreken. Ze bouwt daar een lemen hut, zoals ze dat in Kameroen gewend zijn, om in te zitten als ze heimwee heeft. Als de hut klaar is wordt hij uitgenodigd om thee te komen drinken. Dan blijkt dat de vrouw en het jongetje elkaar wel verstaan. Een aardig verhaal, waarin de argwaan en het misprijzen van de andere bewoners van de identieke rijtjeshuizen wordt geplaatst tegenover het begrip en de belangstelling van het jongetje. Het verhaal wordt vooral verteld door de uitgebreide tekst, die naast en in de tekeningen is gezet. De zinnen zijn niet extreem lang, bevatten geen moeilijke woorden en hebben een plezierige stijl. De vele kleurrijke tekeningen, in diverse formaten, voornamelijk in vetkrijt, geven een goed beeld van het verhaal en hebben een geheel eigen karakter: ze bevatten vele details. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar een verhaal dat goed te volgen is, zowel aan de hand van de tekst als met behulp van de tekeningen. Zilveren Penseel 1996.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Moeyaert, B. - Afrika achter het hek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.