Goleman, Daniel - Liegen om te leven De strategie van zelfbed

Schrijver:
Titel: Liegen om te leven De strategie van zelfbedrog
ISBN: 9789046700631
Taal: Nederlands
Uitgever: Olympus
Bijzonderheden: 2007 / paperback / 328 pag. / 350 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
In 'Liegen om te leven' onderzoekt psycholoog Daniel Goleman de vele manieren waarop wij onszelf voor de gek kunnen houden. Zonder dat we het in de gaten hebben stellen we dingen mooier voor dan ze zijn, en onaangename zaken of pijnlijke inzichten vergeten we maar liever. Dit soort 'zelfbedrog' is algemeen.


Ons dagelijks leven, ons werk, de manier waarop we omgaan met anderen, onze intiemste relaties: er is geen deel van het leven dat er niet door wordt geraakt. Golemans conclusie is dat zelfbedrog, hoewel vaak gezien als onschuldig en zelfs heilzaam, niettemin ongewenste gevolgen kan hebben.


Daniel Goleman besteedt in dit boek aandacht aan de strategieën die we gebruiken om de werkelijkheid niet onder ogen te hoeven zien, maar ook aan manieren om zelfbedrog te herkennen en tegen te gaan. Evenals in 'Emotionele intelligentie' gebruikt hij gegevens uit de sociale en ontwikkelingspsychologie, neurologie en biologie om zijn betoog te onderbouwen. Liegen om te leven werpt nieuw licht op een even wezenlijk als veronachtzaamd aspect van de werking van onze geest: onze sterke maar gevaarlijke neiging tot zelfbedrog.

Recensie(s)
De schrijver, psycholoog en auteur van 'Emotionele intelligentie' (1996), beschrijft hier het verschijnsel zelfbedrog. Cruciaal hierbij is een verband tussen aandacht en angst, dat in het eerste deel van het boek beschreven wordt. Vervolgens komt de organisatie van de psyche aan de orde. Daarin opereren schema's die de waarneming beïnvloeden, waarbij het vermijden van angst een cruciale rol speelt. Een nieuwe visie op psychologische afweermechanismes en de consequenties van dit principe voor karaktervorming en ontwikkeling van de persoonlijkheid zijn onderwerp van het derde en vierde deel van het boek, terwijl het principe vervolgens wordt toegepast op groepsprocessen en sociale werkelijkheid. Het bijzondere van dit boek is dat de auteur een model van mentale informatieverwerking uitbreidt naar persoonlijkheidsvorming, groepsdynamica en constructie van de maatschappelijke werkelijkheid. Natuurlijk brengt dit beperkingen qua diepgang en volledigheid met zich mee. Toch is het resultaat alleszins de moeite waard: een prettig leesbaar boek, boordevol voorbeelden uit psychologie, geschiedenis en literatuur, voor een breed lezerspubliek van geïnteresseerden in menselijk gedrag. Goedkope paperbackeditie; normale druk.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Goleman, Daniel - Liegen om te leven   De strategie van zelfbedrog Goleman, Daniel - Liegen om te leven   De strategie van zelfbedrog Goleman, Daniel - Liegen om te leven   De strategie van zelfbedrog

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.