Veenbaas, Wibe - Op verhaal komen Werken met verhalen en metaf

Schrijver:
Titel: Op verhaal komen Werken met verhalen en metaforen in opleiding, training en therapie Nieuwe wegen met Neuro-Linguistisch Programmeren NLP
ISBN: 9789055460168
Taal: Nederlands
Uitgever: Coutinho
Bijzonderheden: 2008 4e druk / softcover / 160 pag. / 276 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
De dubbele betekenis zal niemand ontgaan. Verhalen maken en geven aan elkaar is een vrolijke en vaak ook geraakte manier om iets te duiden wat anders moeilijk gezegd kan worden. Met verhalen geven wij uitdrukking aan wat onder de oppervlakte speelt. Bij onszelf of tussen mensen.

In mijn trainingen en begeleiding krijgen verhalen steeds vaker een plek en daarmee worden beelden, belevingen en ervaringen opgeroepen waar we mee werken. De kunst van het vertellen krijgen we niet allemaal meer mee in onze opgroei en kan in een zakelijke context juist zo goed helpen als middel om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken. Metaforen geven toegang tot een ander deel van onze belevingswereld en geven soms afstand aan een onderwerp, werpen er een ander licht op, geven een ernstige kwestie lucht en een glimlach. En voor ieder die denkt, dit is niets voor mij, ik heb geen fantasie is er de techniek van het vertellen als aanmoediging en hulpmiddel Een goed verhaal ken een duidelijk stramien met opening, overgangen, knelpunten, verleidingen heel worden en de terugkeer naar het begin.

Het boek is een uitnodiging om verhalen te vertellen en er mee te werken. De figuurlijke betekenis zegt meer iets over de rust die verhalen veroorzaken in ons drukke bestaan. Luisteren naar een verhaal is letterlijk een verademing .

Recensie(s)
Het gebruik van verhalen, gedichten, sprookjes e.d. is niet nieuw als middel in (psycho)therapieën. Therapie zou je ook kunnen beschouwen als een vorm van 'op verhaal komen'. Het gaat daarbij over het vertellen van verhalen, het maken van verhalen tijdens de therapie en het omgaan met verhalen als een therapeutisch middel. Een prettig leesbaar boek met goede ideeën, suggesties en voorbeelden zowel voor de hulpverlener, als voor de cliënt. Het boek is ook geschikt om gelezen te worden door mensen, die reflecteren over hun eigen leven, zonder in therapie te zijn, als zelf-oefen-boek. Het is een uitgave van de Phoenix-opleidingen te Utrecht die cursussen geven in communicatie e.d. Aanbevolen voor mensen, die actief op zoek zijn om zinvol met hun leven om te gaan. Het geheel van deze theorieën en opvattingen is deels geplaatst binnen het kader van de TA (transactionele analyse), de NLP (neuro-linguistisch programmeren) en de Gestalttherapie. Duidelijke druk; mooie kaft in blauw.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Veenbaas, Wibe - Op verhaal komen Werken met verhalen en metaforen in opleiding, training en therapie Nieuwe wegen met Neuro-Linguistisch Programmeren NLP Veenbaas, Wibe - Op verhaal komen Werken met verhalen en metaforen in opleiding, training en therapie Nieuwe wegen met Neuro-Linguistisch Programmeren NLP Veenbaas, Wibe - Op verhaal komen Werken met verhalen en metaforen in opleiding, training en therapie Nieuwe wegen met Neuro-Linguistisch Programmeren NLP

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.