Pots, R - Cultuur, koningen en democraten. Overheid en cultuur

Schrijver:
Titel: Cultuur, koningen en democraten. Overheid en cultuur in Nederland
ISBN: 9789061685920
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Boom Amsterdam 4e geactualiseerde uitgave 2010 9789061685920
Bijzonderheden: paperback 634pp. in goede staat 16,4 x 23,8 x 3,6 cm
Prijs: € 19,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Geschiedenis van de invloed van maatschappelijke groeperingen op politiek, religieus en sociaal gebied op het Nederlandse kunstbeleid, van de rederijkerskamers tot heden. Zeer leesbaar wordt aangetoond hoe individuele en incidentele initiatieven blijken te passen in onze tradities van vrijheid, tolerantie en zuinigheid. In toenemende mate van detaillering wordt de invloed van individuen als bijvoorbeeld koning Willem I en De Stuers en van liberalen en confessionelen geanalyseerd, met de opvattingen van Thorbecke als ijkpunt. Aan de orde komen onder andere de gevolgen van buitenlandse inmenging na de Bataafse Republiek en de Tweede Wereldoorlog, de verschillen in waardering voor literatuur, beeldende kunsten, muziek, toneel en film en het ontstaan van grote instituten zoals de Koninklijke Bibliotheek en het Rijksmuseum. Na de afnemende invloed van de verzuiling en het streven het kunstbeleid onder te brengen bij welzijnsbeleid is een stabiele situatie bereikt van professionalisering en institutionalisering, verdeeld over de overheden van verschillende niveaus. Met uitvoerig notenapparaat. In deze druk zijn de laatste hoofdstukken herzien, aangevuld en geactualiseerd en werden nieuwe inzichten verwerkt.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pots, R - Cultuur, koningen en democraten. Overheid en cultuur in Nederland Pots, R - Cultuur, koningen en democraten. Overheid en cultuur in Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.