Joor, Johan - De Adelaar en het Lam. Onrust, opruiing en onwill

Schrijver:
Titel: De Adelaar en het Lam. Onrust, opruiing en onwilligheid in Nederland ten tijde van het Koninkrijk Holland en de Inlijving bij het Franse Keizerrijk (1806-1813)
ISBN: 9789067075206
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Bataafsche Leeuw, 2000
Bijzonderheden: 1e druk, gebonden met stofomslag, zgan, pakketp.
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Recensie(s)
Tot voor kort bestond in de historiografie het beeld van een Nederlandse bevolking, die zich tijdens het Koninkrijk Holland en de inlijving bij Frankrijk (1806-1813) gelaten liet koeioneren door de Franse overheersers. Het tegendeel blijkt echter uit dit proefschrift. De talloze verordeningen, de door de Fransen opgelegde belastingen en met name de invoering van de militaire dienstplicht zetten veel kwaad bloed. De belastingen werden door smokkel ontdoken, de sluikhandel met Engeland vond vrijwel openlijk plaats en er werd op ruime schaal verzet gepleegd, van lijdelijk tot gewapend verzet. Dit boek brengt allerlei ordeverstoringen in de Franse tijd in kaart, bespreekt de oorzaken, de aanleiding, het aantal deelnemers, de geografische spreiding en de reacties en repressie door de overheid. Die laatste was niet mis; oproer werd meermalen gewapenderhand de kop ingedrukt, waarbij doden en gewonden vielen, en de straffen waren zwaar, tot de doodstraf toe. Dit zeer uitgebreid en grondig gedocumenteerde boek doorbreekt het geijkte beeld van deze periode. Hoewel daarom van belang, zal door de omvang en de overvloed aan details de lezerkring beperkt blijven tot beroepshistorici en andere serieus geinteresseerden.

Peter Turk
Verder lezen

Hartogboeken uit Rotterdam

Logo Hartogboeken

INKOOP - VERKOOP Verzendkosten: PostNL Briefpakje: E 3,50 (tot 2 kg) Pakketpost: E 6,75 naar een huisadres, E 6,25 naar een afhaalpunt of UPS E 4,00 naar een afhaalpunt of DHL of DPD E 4,50 naar een afhaalpunt, afhankelijk van uw keuze Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 17.00 u. Alleen op afspraak!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Joor, Johan - De Adelaar en het Lam. Onrust, opruiing en onwilligheid in Nederland ten tijde van het Koninkrijk Holland en de Inlijving bij het Franse Keizerrijk (1806-1813) Joor, Johan - De Adelaar en het Lam. Onrust, opruiing en onwilligheid in Nederland ten tijde van het Koninkrijk Holland en de Inlijving bij het Franse Keizerrijk (1806-1813)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hartogboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Hartogboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hartogboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hartogboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Hartogboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.